Het risico op huidkanker verminderen

Blootstelling aan UV-straling is de meest voorname reden voor het ontstaan van huidkanker. Hoe u het risico op huidkanker vermindert, leest u hier.

Overmatige blootstelling aan UV-straling

Is de zonkracht sterk of heeft u een huidtype dat makkelijk verbrandt, dan doet u er verstandig aan uit de zon te blijven of gevoelige lichaamsdelen te bedekken. Overmatige blootstelling aan UV-straling is de voornaamste risicofactor voor het ontstaan van huidkanker. Bij het KNMI in De Bilt wordt de hoeveelheid UV-straling continu gemeten. Hoeveel straling de aarde bereikt hangt vooral af van hoe hoog de zon aan de hemel staat.

Smeren, smeren, smeren

U kunt natuurlijk proberen helemaal uit de zon te blijven of altijd bedekkende kleding te dragen. Realistisch is dit meestal niet. Komt u wel in de zon, dan doet u er altijd goed aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Vergeet daarbij ook uw lippen niet. Zeker bij kinderen onder de vijftien jaar wordt aangeraden altijd in te smeren met een hoge beschermingsfactor. Zorg er in ieder geval voor dat uw huid niet verbrandt.

Alle producten voor 'Zonbescherming'


Bekijk producten (198)

Op Leef.nl vindt u de beste zonnebrandproducten met een hoge beschermingsfactor.

Vergeet niet uw lippen in te smeren!

Alle producten voor 'Zonnebrand voor lippen'

Bekijk alle producten >

Sterkte van UV-licht

In de zomer is het UV-licht zeker tien keer zo sterk als in de winter. Ook op een hoogte is de intensiteit hoger, doordat er minder lucht tussen zit om een deel door verstrooiing uit te schakelen. Op het water is de straling ook feller door de weerkaatsing. Wolken en stof in de atmosfeer houden UV-straling tegen. UV-straling wordt ook weerkaatst tegen de grond. Dat houdt in dat de straling boven wit zand, sneeuw en water feller is dan elders.
Het KNMI publiceert dagelijks de hoeveelheid UV-straling in de zonkrachtmeting. Is de zonkracht sterk of heeft u een huidtype dat makkelijk verbrandt, dan doet u er verstandig aan uit de zon te blijven of gevoelige lichaamsdelen te bedekken.

Water- en wintersport

Op het water en tijdens de wintersport is de zonkracht door reflectie van UV-straling vaak veel hoger dan u denkt. Vergeet vooral niet u ook in deze situaties goed in te smeren met een zonnebrandproduct.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen