Huidverzorging

 1. Zo gebruik je de gezichtsreiniger van CeraVe

  Waarom is een gezichtsreiniger belangrijk?

  Je hebt vast wel eens gehoord dat het gebruik van een gezichtsreiniger belangrijk is. Maar weet je ook waarom? Op die vraag is een simpel antwoord. De hele dag door stel je jouw huid bloot aan de omgeving; onderweg naar het werk, tijdens een schooldag of gewoon thuis op de bank. Genoeg tijd voor vuil om in de poriën van je huid te gaan zitten. Hierdoor verstoppen je poriën en krijg je vervelende puistjes. Met een gezichtsreiniger verwijder je stof en vuil van je gezicht. Hierdoor kan het vuil niet ophopen in de poriën en heb je naast een schone huid ook een fris gevoel. Je voorkomt puistjes en mee-eters en je gezicht is gladder, zachter en ziet er stralender uit. Redenen genoeg om een gezichtsreiniger te gebruiken!

  CeraVe: ontwikkeld door dermatologen

  Er zijn veel verschillende soorten gezichtsreinigers. Een van onze favoriete gezichtsreinigers is de reinigingscrème van CeraVe. De huidproducten van CeraVe zijn ontwikkeld en samengesteld door dermatologen. CeraVe kent zijn succes door de unieke samenstelling in de huidverzorgingsproducten. Deze bevatten namelijk een complex van 3 natuurlijke ceramiden. Deze ceramiden hebben een huidherstellend vermogen en helpen bij een langdurige hydratatie. Naast de ceramiden bevatten de producten ook andere verzorgende ingrediënten als hyaluronzuur, glycerine en cholesterol. De producten van CeraVe zijn vegan, niet-comedogeen en bevatten geen sulfaten of parfum. Daarnaast heeft CeraVe voor elk type huid een verzorgingsproduct. Last van een droge huid? Dan adviseren wij de CeraVe hydraterende gezichtsreiniger. Een vette huid maak je optimaal schoon met de CeraVe schuimende gezichtsreiniger.

  Lees meer »
 2. Rosacea behandelen

  Wat is rosacea?

  Rosacea is een veel voorkomende chronische, niet-besmettelijke huidaandoening in het gezicht. Rosacea wordt gekenmerkt door felrode verkleuringen van de wangen en de neus. Hier is ook de naam rosacea van afgeleid, rosacea betekent namelijk letterlijk ‘rood als een roos’. Andere voorkomende kenmerken naast de roodheid zijn kleine zichtbare bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. De aanwezigheid van puistjes kan tot verwarring leiden tussen rosacea en acne. Maar rosacea en acne zijn verschillende huidaandoeningen. Daarnaast komen ook oogafwijkingen voor bij rosacea. Rosacea ontstaat meestal bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar, maar kan ook bij mannen en kinderen voorkomen. De symptomen van rosacea zijn meestal goed te behandelen, maar de aandoening is nog niet te genezen. Dit komt mede omdat de precieze oorzaak van rosacea niet bekend is. 

  Wat kun je zelf doen tegen rosacea?

  Er zijn verschillende acties die je zelf kan ondernemen om de symptomen van rosacea te behandelen. Het is verstandig om erachter te komen wat jouw rosacea verergert. Denk hierbij aan koud weer, warm weer, alcohol, kruidig eten, huidreinigingsmiddelen etc. Als je eenmaal weet wat jouw rosacea erger maakt, kan het helpen deze factoren juist te vermijden. Naast het vermijden van uitlokkende factoren is het ook belangrijk de huid zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht. Gebruik ook altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 15 of hoger) en een parfumvrije zonnebrand.

  Ook is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Denk hierbij aan het minimaal eenmaal per dag reinigen van de huid met een mild/zeepvrij reinigingsproduct en het gebruik van hydraterende, niet-vette dag- en nachtcrèmes. Pas op met waterproof make-up en exfoliërende crèmes, scrubs of reinigingsborstels. Dit doet de gevoelige huid niet ten goede. Om roodheid of puistjes te camoufleren kan een foundation of concealer op waterbasis het beste worden

  Lees meer »
 3. Wat te doen tegen het vervellen van de huid?

  De bovenste laag van je huid, ook wel de opperhuid genoemd, vernieuwt zichzelf regelmatig. Maar, als je zonder de juiste zonbescherming de zon in gaat beschadig je de huidcellen. In dat geval gaat je huid hard aan het werk om die beschadigde cellen te vervangen. Hierdoor begint je huid te vervellen. Dit kan wel een tot twee weken duren. Hier lees je waarom je vervelt en wat je het beste kan doen tegen vervelling.

  Waarom vervelt je huid?

  Je huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. De opperhuid is de laag die vervelt. Dit gebeurt normaal langzaam waardoor je ongeveer elke 30 dagen een totaal nieuwe opperhuid hebt. Maar, als je de opperhuid beschadigd door bijvoorbeeld onbeschermd in de zon te zitten, dan is er een snellere vernieuwing nodig. Dit versnelde vernieuwingsproces zorgt ervoor dat je vervelt en ook dat je je bruine kleur verliest. Vervellen na verbranding is belangrijk om te voorkomen. 

  Voorkomen dat je vervelt

  Bij vervellen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn een aantal tips om vervellen te voorkomen:

  1. Zonnebrandcrème
   Bescherm je huid altijd tegen de invloeden van de zon. Smeer minimaal 30 minuten voordat je de zon ingaat de huid in met een zonnebrandcrème met voldoende hoge beschermingsfactor (SPF). Bekijk vooral eens de zonnebrand van lavera. Smeer na een dagje zonnen je huid ook in met een aftersun voor een goede verzorging.
  2. Hydrateren
   Hydrateer je huid voldoende. Dit doe je door voldoende water te drinken en je huid dagelijks te verzorgen met een voedende crème, zoals de CeraVe hydraterende melk.
  3. Niet scrubben vo
  Lees meer »
 4. Wat is Glycolzuur en wat doet het?

  Glycolzuur schijnt een veelbelovend ingrediënt te zijn voor de huid. Zo gaat het bijvoorbeeld huidveroudering en puistjes tegen. Maar wat is glycolzuur precies, wat doet glycolzuur en wat is een glycolzuur peeling? Je leest het hier!

  Glycolzuur

  Glycolzuur is een wateroplosbaar alfahydroxyzuur (AHA: alphahydroxyacid). Dit zegt je waarschijnlijk niks! Alfahydroxyzuur komt van nature voor in suikerriet en vruchten die veel suiker bevatten, zoals ananas, meloen en papaja. Doordat het wateroplosbaar is, wordt het eenvoudig en snel opgenomen door de huid. Glycolzuur lost de huideigen stof op die dode huidcellen bij elkaar houdt.

  Glycolzuur heeft verschillende positieve invloeden op de huid:

  • Het gaat huidveroudering tegen;
  • Het zorgt voor verminderde pigmentvlekken;
  • Het gaat littekens tegen;
  • Het gaat een droge huid tegen.

  Exfoliant glycolzuur

  Glycolzuur zorgt voor een gezonde en mooie huid. De belangrijkste functie van glycolzuur is dat het ‘exfolieert’; het verwijdert dode huidcellen. Glycolzuur is dus een exfoliant. Bij jonge mensen is het exfoliërend proces van de huid van nature aanwezig, terwijl bij de rijpere huid dit proces minder goed verloopt. Je huid heeft ongeveer na het 30e levensjaar meer moeite om de dode huidcellen te verwijderen, waardoor de huid dof en grauw wordt. Je kunt dan glycolzuur exfoliant gebruiken om je huid weer die vroegere frisse uitstraling te geven. Bovendien houdt je huid meer vocht vast, waardoor pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Wist je trouwens dat glycolzuur ook beschermend werkt tegen schade van de zon? Dit komt waarschijnlijk door de functie van glycolzuur als antioxidant. Ook verlaagd glycolzuur de kans op huidveroudering. Glycolzuur kan bij hogere concentraties een positief effect hebben op collageen en elastine. Het is wel belangrijk om een zonnebrand te gebruiken als je exfoliant glycolzuur gebruikt, want doordat glycolzuur als exfol

  Lees meer »
 5. Alles over hyaluronzuur

  Het is niet meer weg te denken uit verschillende crèmes en serums: hyaluronzuur. Maar wat is het nou eigenlijk en wat doet het voor de huid? Lees verder om de antwoorden op die vragen te vinden. Ook zullen een aantal producten met hyaluronzuur worden besproken. Bestel gemakkelijk jouw favorieten online op Leef.nl!

  Wat is hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur, ook wel hyaluronic acid genoemd, is een lange keten van suikers en koolhydraten. Het komt natuurlijk voor in het menselijk lichaam, met name in het bindweefsel. Hyaluronzuur is een belangrijk onderdeel van wat de huid structuur geeft en is verantwoordelijk voor een gehydrateerde uitstraling. Helaas neemt het hyaluronzuur af naarmate we ouder worden. Hierdoor worden we vatbaarder voor verslappingen en rimpels. Hyaluronzuur is dus een basisingrediënt voor je huidverzorgingsroutine.

  Wat doet hyaluronzuur?

  Maar waarom is hyaluronzuur nou zo magisch? Om te beginnen kan hyaluronzuur tot 1000 keer zijn gewicht aan water binden. In andere woorden, het werkt als een bevochtigingsmiddel en houdt water vast aan het oppervlakte van je huid om deze goed gehydrateerd te houden. Naast dat water wordt vastgehouden aan de oppervlakte, zorgt hyaluronzuur er ook voor dat er minder water uit de huid verdampt. Daarnaast vermindert het de kans op verslappingen en rimpels. De werking van hyaluronzuur is dus breed.

  Verschillende producten met hyaluronzuur

  Eucerin Hyaluron Filler nachtcrème
  De Hyaluron-Filler lijn van Eucerin is speciaal ontwikkelt voor de fijne lijntjes en eerste tekenen van huidveroudering. Deze nachtcrème gaat effectief huidveroudering tegen met zichtbare resultaten. Consumenten geven aan dat de crème fijn aanvoelt op de huid en gemakkelijk uit te smeren is. Daarnaast plakt het niet en trekt het snel in. Naast de nachtcrème bestaat de lijn

  Lees meer »
 6. Dit is het beste retinol serum

  Retinol is het ingrediënt dat niet mag ontbreken in je gezichtsverzorgings routine! Retinol is een krachtig ingrediënt wat voor ieder huidtype voordelen heeft. Door de grote hoeveelheid aan verschillende retinol serums zie je wellicht door het bomen het bos niet meer! Leef.nl heeft daarom de beste retinol serums voor je op een rijtje gezet. 

  Wat is retinol?

  Retinol staat ook wel bekend als vitamine A. Vitamine A is een belangrijke vitamine in ons lichaam en het zit verwerkt als retinol in dierlijke producten, zoals vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine A ondersteunt de conditie van het oog, het helpt het immuunsysteem en het is belangrijk voor de huid. Retinol wordt vanwege zijn positieve invloed op huid, haar en nagels in huidverzorgingsproducten verwerkt. Retinol wordt gezien als een van de meest krachtige ingrediënten voor een egale huid.

  Als retinol wordt aangebracht op de huid, wordt het afgebroken tot retinoïnezuur. Retinoïnezuur is erg gunstig voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. Een verhoogde aanmaak van collageen zorgt voor een egale huid en vermindert littekens, rimpels en vlekjes die op de huid aanwezig zijn. Daarnaast kan retinol hyaluronzuur verhogen. Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol bij de hydratatie van de huid.

  Er zijn dus eigenlijk geen redenen om geen retinol in je gezichtsverzorging toe te passen. Met het juiste retinol serum bereik je gegarandeerd een goed effect. Daarom hebben wij de beste retinol serums voor jou op een rijtje gezet! Let wel op met het gebruik van retinol, want doordat retinol zo krachtig werkt, kan het ook zorgen voor roodheid, schilfers en huidirritatie.

  Retinol serum

  Er zijn ontzettend veel retinol serums op de markt. Wij hebben een lijstje met de beste retinol serums onder elkaar gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met huidtypes, concentratie retinol en aanbevelingen door huidartsen en dermatologen. Wanneer je retinol serum gaat

  Lees meer »
 7. De juiste huidverzorging bij een getinte huid

  Iedereen heeft een unieke huidskleur. Geen één huidskleur is hetzelfde. Je hebt verschillende tinten: een lichte huid, een getinte huid, een donkere huid en natuurlijk alle huidskleuren die hier tussen zitten. Elke huid heeft specifieke huidverzorging nodig. Leef.nl brengt dit graag onder de aandacht. Er zijn namelijk niet alleen verschillen in huidskleur, maar ook in structuur. Hierdoor heeft iedere huidtint een andere verzorging nodig, uniek voor jouw huidtype en huidskleur. Maar wat is het verschil tussen een lichte- en een donkere huidskleur? En heeft een getinte huid zonnebrand nodig? Alles over de huidverzorging bij een getinte huid en verzorgingsproducten lees je hier.

  Getinte huid

  Een getinte huid heeft een huidskleur die tussen de lichte en donkere huidskleur in zit. Elke huid is uniek en vraagt een specifieke gezichtsverzorging en huidverzorging. Hieronder lees je de verschillen.

  1. Een donkere huid bevat meer melanine. Melanine is het pigment dat het verschil in huidskleur weergeeft. Je huid bevat bepaalde cellen die pigment produceren. Deze cellen worden melanocyten en melanosomen genoemd. Melanosomen maken via melanocyten pigment aan. Mensen met een getinte huid hebben grotere melanosomen dan mensen met een lichtere huid, waardoor de getinte en donkere huid meer pigment bevat.
  2. Een getinte huid heeft grovere poriën. Het kan daarom zijn dat een getinte huid vetter is dan een lichtere huid. Wist je dat grovere poriën ook kunnen ontstaan door een slechte huidverzorging? Talg en make-up resten die achterblijven op de huid, rekken de poriën als het ware uit waardoor er grotere poriën ontstaan. Bij mensen met een donkere huid is een goede gezichtsverzorging dus ook erg belangrijk!
  3. Op een donkere huid zijn meer bacteriën en schimmels aanwezig. Sommige bacteriën veroorzaken acne en deze bacteriën zijn op een donkere huid meer aanwezig. Daardoor kan het zijn dat mens
  Lees meer »
 8. Welke douche- of badproducten moet ik kiezen?

  Welke douche- of badproducten moet ik kiezen?

  Tegenwoordig zijn er ontzettend veel douche- en badproducten op de markt. In uiteenlopende winkels kun je terecht voor douchegel, badschuim, badzout, douche- en badolie, badmelk en nog veel meer. Het is soms lastig om een goede keuze te maken. Waar kun je op letten wanneer je  een nieuw product voor onder de douche of in bad koopt?

  Wat doen douche- en badproducten eigenlijk?

  Iedereen weet dat producten voor onder de douche en in bad ervoor zorgen dat je huid gereinigd wordt. Alles voelt na gebruik weer lekker schoon en fris. Maar wanneer je (te) veel zeep gebruikt, kan dit zorgen voor vermindering van het beschermend laagje op je huid. Dit beschermend laagje is van nature aanwezig. Wanneer dit verdwijnt, door bijvoorbeeld overmatig zeepgebruik, kan dit zorgen voor een droge en geprikkelde huid. Probeer daarom niet vaker dan één keer per dag je lichaam met zeep te wassen.

  Lees meer »
 9. Hoe doorlaatbaar is je huid?

  Hoe doorlaatbaar is je huid?

  De huid vormt de natuurlijke bescherming tussen de omgeving en de rest van het lichaam. De huid heeft een barrièrefunctie en is maar beperkt doorlaatbaar. Welke stoffen van buiten worden door de huid doorgelaten en hoe kan de doorlaatbaarheid van de huid worden vergroot?

  De huid neemt moeilijk stoffen van buitenaf op. Cosmetica kunnen daarom vaak niet waarmaken wat de fabrikant claimt
  Lees meer »
 10. Rosacea en huidverzorging

  Rosacea en huidverzorging

  Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan een rood, blozend gezicht, bultjes en puistjes op wangen, voorhoofd, kin en neus de belangrijkste verschijnselen zijn. Ongeveer de helft van de mensen met rosacea krijgt ook last van oogafwijkingen; met name ontstekingen van oogleden, hoornvlies en bindvlies. Een klein aantal mensen, vooral oudere mannen, ontwikkelt een ‘drankneus’ of ‘bloemkoolneus’.

  Rosacea

  Lees meer »
Pagina