Hygiëne op reis

Op reis is het van belang op de hygiëne te letten zodat u niet ziek wordt. Vooral in tropische landen is extra zorgvuldigheid van belang. Daar zijn voorzieningen als schoon, stromend water of schone toiletten niet altijd aanwezig. Gelukkig zijn er handige producten op de markt die het risico van ziek worden kunnen beperken.

Persoonlijke hygiëne op reis

Persoonlijke hygiëne heeft betrekking op uzelf. Het belangrijkste advies is om uw handen te wassen na elk toiletbezoek, voordat u eten bereidt of gaat eten. Op Leef.nl vindt u handige producten voor op reis zoals desinfecterende handgels , zepen en body-sprays, makkelijk mee te nemen zeepblaadjes, plaszakken voor wanneer er geen toilet beschikbaar is, wc-bril dekjes en hygiënische reinigingsdoekjes.

Alle producten voor 'Hygiëne'


Bekijk producten (28)

Waterhygiëne op reis

Drinkwater is in het buitenland vaak minder betrouwbaar dan u in Nederland gewend bent. Vaak is dit dan ook de oorzaak van diarree. Het beste is mineraalwater in flessen te kopen en te drinken. Let erop dat de flessen geseald zijn. Andere methoden om veilig water te verkrijgen zijn het water te koken, te zuiveren met een speciaal desinfectiemiddel (Hadex®) of te filteren met een microfilter. Het microfilter verwijdert niet de virussen. Om deze reden wordt microfiltratie meestal gecombineerd met een chemische behandeling. Een veel gebruikte combinatie is jodium-hars-microfilter-koolstoffilter; het koolstoffilter vangt de desinfectiechemicaliën weg waardoor deze combinatie ook geschikt is tijdens de zwangerschap.

Voedselhygiëne op reis

Voedselhygiëne heeft betrekking op uw voeding. Sommige voedingsmiddelen kunt u in het buitenland beter laten staan. Een bekende regel om reizigersdiarree te voorkomen is: Kook het, bak het, schil het of vergeet het. Belangrijk is verder om voordat u eten bereidt of gaat eten uw handen te wassen.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen