Interdentale reiniging

Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met TePe. Met de tandenborstel reinigt u de voor-, achter- en bovenkant van de tand. Vaak wordt vergeten dat de tand nog twee andere zijden heeft , deze bevinden zich tussen de tanden, daar waar de tandenborstel helaas niet bij kan.

Tussen de tanden

De zijden tussen de tanden zijn net zo belangrijk als de andere zijden van de tand en moeten dus ook ‘gepoetst’ worden om bacteriële tandplaque te kunnen verwijderen.

Hoe kan ik tussen mijn tanden ‘poetsen’?

Er zijn verschillende manieren om tussen uw tanden te reinigen. De meest optimale manier is om een interdentale rager te gebruiken. Dit is een kleine borstel speciaal ontwikkeld voor het ‘poetsen’ tussen uw tanden. Het dagelijks gebruik van een interdentale rager, als aanvulling op het tandenpoetsen, is een eenvoudige en efficiënte manier om uw tanden en tandvlees fris en gezond te houden. Reinigen met een interdentale rager voorkomt tandvleesontstekingen, gaatjes en een slechte adem.

Reinigen met een interdentale rager voorkomt tandvleesontstekingen, gaatjes en een slechte adem.

Tandenstokers

Ook kunt u tandenstokers gebruiken. Een goede tandenstoker is altijd driehoekig net als de ruimte tussen uw tanden. De platte kant van de tandenstoker plaatst u op het tandvlees, onder het punt waar de tanden elkaar raken. Het is aan te bevelen, de tandenstoker voor gebruik eerst nat te maken op uw tong want dit maakt de stoker buigzamer.

Alle producten voor 'Tandenstokers'

Bekijk alle producten >

Flossen

Als een rager of stoker niet tussen uw tanden past, kunt u ook gebruik maken van flosdraad of een floshouder. Als u flos gebruikt, is het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan om beschadigingen aan het tandvlees te voorkomen.
Onderzoek toont aan dat het gebruik van ragers het meest effectief is. Voor advies en instructies, kunt u contact opnemen met uw tandarts of mondhygiënist.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen