Kan iemand van hooikoorts genezen?

U hebt hooikoorts en wanneer het voorjaar eraan komt beginnen de klachten. Heel vervelend. Van hooikoorts genezen, is dat mogelijk? En wat zijn de behandelmogelijkheden?

Natuurlijk beloop hooikoorts

Hooikoorts komt voornamelijk voor tussen 5 en 45 jaar, met een piek tussen 15 en 24 jaar. Uit onderzoek naar het beloop van hooikoorts is gebleken dat bij het grootste deel van de volwassenen de symptomen van hooikoorts in de loop der jaren verminderen. Na het 55e levensjaar zijn de klachten meestal helemaal verdwenen.

Behandeling hooikoorts

Er zijn verschillende middelen, vrij verkrijgbaar en op recept, die de allergische klachten onderdrukken. Wanneer deze middelen, gecombineerd met maatregelen die de blootstelling aan de pollen verminderen, onvoldoende helpen dan wordt weleens immunotherapie toegepast.

Immunotherapie

Bij immunotherapie worden desensibilisatiedruppels, -tabletten of -injecties gebruikt, om u ongevoelig te maken voor de allergische stof. U krijgt hierbij de prikkel toegediend waar u allergisch voor bent. Dit is meestal in een steeds grotere hoeveelheid, gedurende drie tot vijf jaar. Uw lichaam kan dan langzaam aan de prikkel wennen en er na verloop van tijd minder hevig op reageren. De symptomen kunnen binnen enkele maanden verminderen, maar dit effect kan ook pas vanaf één tot drie jaar na het begin van de behandeling optreden. Men wordt meestal niet helemaal klachtenvrij, maar een vermindering van de klachten kan ook na het staken van de behandeling aanhouden. De behandeling is intensief en vindt meestal in het ziekenhuis plaats. Het komt voor dat door de behandeling (ernstige) allergische reacties optreden. De behandeling is niet voor iedereen geschikt.

In ons assortiment vindt u de beste producten om uw hooikoortsklachten te onderdrukken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen