Kinderen en migraine

In Nederland zijn er 230.000 kinderen onder de zestien die migraine hebben. Het is vaak lastig migraine bij kinderen te herkennen; jonge kinderen kunnen vaak nog niet goed aangeven wat ze precies voelen, maar ook bij oudere kinderen wordt niet altijd ontdekt dat het om migraine gaat.

Migraine bij kinderen

Migraine presenteert zich bij kinderen anders dan bij volwassenen. Ook bij kinderen komt een migraineaanval plotseling op, maar bij kinderen staan de bijverschijnselen, zoals misselijkheid, braken en duizeligheid, op de voorgrond en niet de hoofdpijn. Soms is er zelfs helemaal geen hoofdpijn! Net als bij volwassenen is inspanning onmogelijk en is het kind overgevoelig voor licht, geluid en geur. Een migraineaanval duurt bij een kind meestal korter dan bij een volwassene.

Hoe ontdekt u wat er aan de hand is?

Wanneer uw kind zijn spel onderbreekt om te gaan liggen en erg hangerig is, betekent dit meestal dat hij zich beroerd voelt. Hou bij in een dagboek of en wanneer er hoofdpijn optreedt, hoe lang het duurt en van welke bijverschijnselen er sprake is. Rommel niet te lang aan met kinderparacetamol, maar maak een afspraak met uw huisarts en neem het dagboek mee.

Bij kinderen staan de bijverschijnselen zoals misselijkheid, braken en duizeligheid op de voorgrond, en niet de hoofdpijn.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen