Klachten door zwangerschapshormonen

Hormonen kunnen u flink veel last bezorgen tijdens de zwangerschap. Welke klachten dat zijn leest u in dit artikel.

Psychische klachten

Ruim 50 procent van de zwangere vrouwen heeft last van stemmingswisselingen, angstgevoelens en slapeloosheid. Grote kans dat zij zich dit na de bevalling niet meer herinneren, want maar liefst 80 procent van de zwangeren heeft last van vergeetachtigheid. Het is allemaal de schuld van hormonen, in het bijzonder van progesteron en oestrogeen. Deze zwangerschapshormonen hebben invloed op de catecholaminen; hormonen die een belangrijke rol spelen in het emotionele leven.

Effecten op huid en haar

Zwangerschapshormonen kunnen meerdere effecten hebben. Ze kunnen u een volle bos haar opleveren, maar sommige zwangere vrouwen hebben de pech dat het slap en futloos wordt. In het gezicht kunnen zwangerschapshormonen in combinatie met de zon zorgen voor pigmentvlekjes; het zogenaamde zwangerschapsmasker.

Schildklier

Schildklierhormonen kunnen flink van slag raken tijdens of na een zwangerschap. Sommige vrouwen houden een te snel of te traag werkende schildklier over aan hun zwangerschap. Meestal is dit tijdelijk.

Lekkende borsten

Het borstvoedingshormoon prolactine zorgt soms al tijdens de zwangerschap voor de productie van wat borstvoeding. Meestal pas in de laatste maanden van de zwangerschap, soms wat eerder. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het betekent dat de melkproductie goed op gang komt! Eventueel kunt u zoogkompressen gebruiken.

Wat is normaal?

De verhalen van labiele zwangeren zijn bekend, maar u hoeft hier geen last van te hebben. Het is ook heel normaal als u zich net als anders voelt als u zwanger bent.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1444)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen