Krentenbaard bij uw kind: wat kunt u eraan doen?

Krentenbaard is een bacteriële infectie die vaak voorkomt bij kinderen. Het is een huidinfectie die in de medische wereld bekend staat onder de naam impetigo. Krentenbaard is zeer besmettelijk. Wat u kunt doen tegen krentenbaard leest u hier.

Wat kunt u doen bij krentenbaard?

Let erop dat uw kind de jeukende of pijnlijke plekjes zo min mogelijk aanraakt. Het is verstandig om de nageltjes kort te knippen en de handjes goed schoon te houden, om zo bacterieverspreiding te voorkomen. Is uw kind nog heel klein en krabt het zichzelf steeds? Dan kunnen zachte wantjes om de handjes verergering van krentenbaard voorkomen. Het is van belang om extra aandacht te besteden aan hygiëne. Gebruik na het wassen van uw kind elke keer een nieuwe handdoek en zorg ervoor dat zijn of haar handjes goed schoon zijn. Eventueel kunt u voorwerpen die uw kind vaak aanraakt één keer per dag schoonmaken.

De behandeling van krentenbaard

Als de krentenbaard niet zo ernstig is, kan een crème met zinkoxide worden gebruikt. Dit werkt tegen de eventuele jeuk en helpt ook om de blaasjes te laten indrogen. Het werkt echter niet tegen de bacterie. Krentenbaard gaat meestal vanzelf over. Als de krentenbaard ernstiger is, schrijft de huisarts een antibioticumcrème voor zodat de plekjes sneller genezen. In sommige gevallen wordt een antibioticumkuur voorgeschreven.

Onze producten met zinkoxide.

Alle producten voor 'Zinkzalf'

Bekijk alle producten >

Veroorzaker

Krentenbaard ontstaat vaak wanneer uw kind verkouden is. De huid krijgt kleine wondjes door het snuiten van de neus of het krabben aan de huid daaromheen. Door de verkoudheid kunnen bacteriën uit de neus zich makkelijk in wondjes nestelen rond de mond of bij de neus. Daar veroorzaken ze een infectie, die we krentenbaard noemen. De uiterlijke kenmerken van krentenbaard zijn rode bultjes en korstjes rondom de neus en mond, die flink kunnen jeuken of pijnlijk zijn.

Veel voorkomende besmetting

Krentenbaard komt vaak voor bij kinderen. Op school of op het kinderdagverblijf ontstaan er in het voorjaar of de zomer soms kleine epidemieën met krentenbaard. Sommige kinderen kunnen drager zijn van krentenbaard zonder daar iets van te merken. Als uw kind krentenbaard heeft en zich goed voelt, mag het gerust naar school of het kinderdagverblijf.

Is uw kind een ernstige krabber? Probeer dan deze wantjesTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen