Likdoorns

Likdoorns, ook wel eksterogen genoemd, zijn naar binnen gegroeide eeltknobbels die meestal op de voet voorkomen. Door het dragen van schoenen wordt de eeltknobbel in de huid gedrukt wat vooral bij het lopen heel pijnlijk kan zijn. De voetzool en bovenop of tussen de tenen zijn de geijkte plaatsen waar u likdoorns aantreft.

Het ontstaan van een likdoorn

Wanneer u vaak slecht passende schoenen draagt, overgewicht hebt of uw voeten of tenen een verkeerde stand hebben, kan er op de drukplekken eelt ontstaan. Eelt beschermt de huid tegen schuren en grote druk. Door de extra druk op een plek kan het teveel aan eelt echter uitgroeien tot een likdoorn; een pijnlijke eeltplek met een eeltpit. Een likdoorn kan geen kwaad, maar is wel heel vervelend.

Tips bij likdoorns

  • Draag goed zittende schoenen die niet knellen; vaak verminderen dan de klachten.
  • Verzorg uw voeten met een hydraterende voetcrème.
  • Gebruik zo nodig likdoornringen of drukverminderende pleisters; hierdoor wordt de druk op de likdoorn verminderd en is het lopen minder pijnlijk.
  • Soms kan een steunzool de druk verminderen.

Vervolg tips: Likdoornpleisters en -pennen

  • Verwijder de likdoorn met een speciale likdoornpleister of likdoornpen. Lees voor gebruik zorgvuldig de bijsluiter door.
  • Likdoornpleisters bevatten salicylzuur. Salicylzuur verweekt de likdoorn, zodat deze na een aantal dagen voorzichtig kan worden verwijderd met een puimsteen of eeltvijl. Wanneer u diabetes hebt, zijn producten met salicylzuur af te raden.
  • Likdoornpennen bevatten meestal trichloorazijnzuur. Trichloorazijnzuur heeft een afbrekende werking op de huid en stimuleert de celvernieuwing.
  • Laat de likdoorn zo nodig verwijderen door een pedicure.

Huisarts

Wanneer het u met bovenstaande tips niet lukt om van uw likdoorns af te komen, kunt u contact opnemen met uw huisarts. De huisarts kan, onder plaatselijke verdoving, de eeltpit verwijderen met een mesje.

Alle producten voor 'Likdoorns'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen