Op 15 januari 2018 is het Blue Monday, de somberste dag van het jaar. De maandag van de laatste volle week van januari is de dag waarop de meeste mensen zich somber zouden voelen omdat hun geld op is na de dure decembermaand, de zomer nog ver weg is en het niks is geworden met alle goede voornemens. Daarnaast behoort de maandag meestal niet tot de meest favoriete dag van de week.

Tip 1: Beloning

Trakteer jezelf op iets waar je gelukkig van wordt; een prachtige bos bloemen, lekkere bonbons, een geurig schuimbad of een nieuwe outfit. Kortom, maak een feestje van deze dag!

Tip 2: Zoek de warmte op

Breng de meest depri dag van het jaar door in de sauna. Onderzoek wijst uit dat warmte heilzaam werkt bij somberheid. Dit wordt veroorzaakt door de toename van endorfine die behaaglijke warmte teweeg brengt. Endorfine is het ‘gelukshormoon’.

Tip 3: Ga sporten

Laat sombere gedachten los door te sporten. Dit maakt het hoofd leeg en bovendien worden er door sporten tal van goede stoffen aangemaakt in de hersenen. Overdrijf niet, want té fanatiek bewegen veroorzaakt juist stress. Als je niet kunt sporten, doet een stuk fietsen of een boswandeling ook veel goed.

Tip 4: Gebruik multivitamines

Start met het slikken van een multivitamine. Vitamine D bijvoorbeeld wordt in de zomer aangemaakt onder invloed van zonlicht, wat we in de donkere wintermaanden moeten missen. Helemaal niet verkeerd dus om juist in deze periode wat extra’s te slikken.