Met een baby op reis

Het reizen met een baby vergt een goede voorbereiding en wat handigheid. Wij geven u tips voor het reizen met een baby per auto en per vliegtuig.

Tips voor baby in de auto

  • Een baby geniet niet van pittoreske dorpjes onderweg. Neem daarom de snelste weg naar uw bestemming.
  • Leg geen losse spullen op de hoedenplank of op de achterbank. Als u plotseling moet remmen, kunnen deze op uw kindje vallen.
  • Neem snoetenpoetsers en billendoekjes mee. Deze kunnen ook dienen als handenwassers.
  • Voorkom met een zonneschermpje op de ramen dat de felle zonnestralen in het gezichtje van uw baby schijnen.
  • Bewaar de flesjes babyvoeding in een koelbox. Er bestaan speciale flessenopwarmers voor in de auto, zodat u onderweg niet een restaurant in hoeft.
  • Let op met de airconditioning. Natuurlijk wordt het klimaat er heerlijk koel door, maar deze koude lucht is snel te veel voor een pasgeboren baby.
  • Zet geen ramen tegen elkaar open in de auto. Dit zorgt voor tocht.

Baby in de autostoel

Een babyautostoeltje is de meest veilige manier om een baby in de auto te vervoeren, maar ongeschikt voor langdurig gebruik. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de gezondheid van het kind op de langere termijn, maar op dit moment wordt het advies van twee uur aangehouden. Neem dus voldoende (lange) pauzes en neem een boxkleed mee, zodat uw baby zich even kan strekken en ontspannen. Bevestig het autostoeltje goed. Let erop dat u niet te veel naast het autostoeltje in de auto propt. De kans bestaat dan dat het stoeltje verschuift.

Inentingen?

Algemeen voor het reizen geldt: informeer bij de GGD of u en uw baby inentingen nodig hebben voor het land van bestemming. Heeft uw baby net een inenting via het Rijksvaccinatieprogramma gehad? Vraag aan huisarts of deze prikken samengaan.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van moeder en kind.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (2373)

Baby in het vliegtuig

Als u met het vliegtuig reist, mag een u een buggy, rugdrager of autostoeltje meenemen tot aan de gate. In een enkel geval is dit niet mogelijk. Controleer dit bij het inchecken. Bij de gate worden deze in het ruim gestopt, maar u krijgt ze vaak direct bij het verlaten van het vliegtuig weer terug. Vaak mogen gezinnen met jonge kinderen als eerste aan boord van het vliegtuig, zodat u vast uw spullen kunt opruimen voordat de andere passagiers instappen. De regels voor wat u mag meenemen in de handbagage zijn strenger geworden. Op vluchten binnen Europa mag u nu alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter. Gelukkig is vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven 100 milliliter wel toegestaan als u met uw baby reist.

Verzorging in het vliegtuig

In het vliegtuig zijn vaak luiers en babyvoeding aanwezig, maar ga hier niet vanuit. Daarnaast komen het merk en kwaliteit niet altijd overeen met wat u thuis gebruikt. Melkpoeder kunt u het beste meenemen van thuis. Bedenk dat uw kindje tijdens een vlucht meer moet drinken, omdat de lucht in een vliegtuig erg droog is. Stewardessen kunnen flesjes opwarmen en omspoelen, maar niet uitkoken. De regels voor wat u mag meenemen in de handbagage zijn strenger geworden. Geef uw baby tijdens het stijgen en landen iets te eten of drinken of laat hem sabbelen op een speentje. Dit vermindert de druk op de oortjes en helpt oorproblemen te voorkomen.

Slapen in het vliegtuig

Meestal kunnen baby´s in het vliegtuig een bassinet krijgen. Dit is een babybedje dat wordt opgehangen. Zo´n bedje mag alleen worden gebruikt als het signaal ‘riemen vast’ niet aan is (dus niet bij hevige turbulentie). Een bassinet moet u van te voren aanvragen. Of u er één kunt krijgen hangt af van beschikbaarheid en de leeftijd en het gewicht van uw kind.

Alle producten voor 'Babydoekjes en slabbers'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen