Moeilijk slikken

 1. Moeite met slikken van medicijnen

  Moeite met slikken van medicijnen

  Veel mensen hebben problemen met het doorslikken van tabletten en capsules. Je kunt het gevoel krijgen dat het medicijn achter in je keel blijft steken. Daardoor kun je het benauwd krijgen of gaan kokhalzen. Er zijn enkele praktische tips waardoor je in de meeste gevallen het middel toch makkelijk kunt doorslikken.

  Hoofd voorover

  Veel mensen gooien hun hoofd in hun nek wanneer ze een pil of tablet willen doorslikken. Het is echter beter om je hoofd juist voorover te buigen. Door het hoofd voorover te buigen vergroot je de keelopening. Dit maakt het slikken dus makkelijker. Eventueel kun je er wat water bij drinken. Veel mensen buigen het hoofd naar achteren, maar zo sluit de keelgang juist af en is het slikken lastiger.

  Lees meer »
 2. Gemakkelijk pillen innemen

  Gemakkelijk pillen innemen

  17 december 2014 - Veel mensen vinden het lastig om tabletten en capsules door te slikken. Zeker wanneer ze wat groter zijn, kun je het gevoel krijgen dat ze blijven steken in je keel. Dit kan zorgen voor kokhalzen en angst om te stikken. Voor het gemakkelijker doorslikken van medicijnen doen verschillende tips de ronde. In een Duits onderzoek is nu uitgezocht welke methode de beste is.

  Lees meer »