Mondverzorging kinderen

 1. Fluoride

  Fluoride

  Misschien ken je het van vroeger; dat kleine, roze potje met die lekkere, witte pilletjes waarvan je er elke dag één mocht nemen. Dat waren fluoridetabletjes. Wordt het tegenwoordig nog aangeraden je kind extra fluoride te geven?

  Fluoride-advies

  Voor een goede bescherming tegen tandbederf is extra fluoride nodig. Enige jaren geleden is het fluorgehalte van tandpasta’s verhoogd. Sindsdien zijn fluoridetabletjes overbodig, behalve op speciaal advies van de tandarts.

  Lees meer »
 2. Het belang van een goede mondhygiëne bij kinderen

  Het belang van een goede mondhygiëne bij kinderen

  Het gebit van Nederlandse kinderen is de laatste tien jaar verslechterd. Een reden hiervoor is dat er op scholen nauwelijks meer poetslessen worden gegeven. Ook komt dit doordat ouders minder vaak naar de tandarts gaan en dat de kinderen er daardoor ook minder vaak komen.

  Het
  Lees meer »
 3. Van baby tot dreumes: acht maanden tot de eerste verjaardag

  Van baby tot dreumes: acht maanden tot de eerste verjaardag

  In de eerste acht maanden heeft een baby geleerd om zich om te rollen, om zelfstandig te zitten en misschien zelfs al te kruipen. Nog maar vier maanden tot je kindjes eerste verjaardag. Wat gebeurt er in de periode van acht tot twaalf maanden?

  Eten

  Hoe ouder het kind wordt, hoe meer hij mag en kan eten. De meeste baby’s kunnen op hun eerste verjaardag met de rest van het gezin mee eten. Doordat hij nu brood, groente en fruit eet, is het aantal borst- of flesvoedingen van acht bij de geboorte nu teruggelopen naar nog maar twee of drie. Vanaf de eerste verjaardag kan kunstvoeding vervangen worden door halfvolle

  Lees meer »
 4. Mondverzorging met een beugel

  Mondverzorging met een beugel

  Ongeveer vanaf groep zeven van de basisschool hebben veel kinderen tegenwoordig een beugel. Met dit hulpmiddel kan de stand van het gebit worden gecorrigeerd. Omdat er gemakkelijk etensresten aan de beugel kunnen plakken is mondverzorging nu extra belangrijk!

  Mondverzorging met een beugel

  Met een beugel is het heel belangrijk dat de tanden goed en regelmatig worden gepoetst. De reden is dat voedselresten gemakkelijk aan de beugel vast blijven plakken. Hierdoor is de kans op gaatjes groter. Niet alleen de tanden, maar ook de beugel moet goed schoon worden gehouden. Er zijn verschillende soorten beugels. Beugels die uit de mond kunnen worden gehaald zijn makkelijk schoon te maken met een gewone tandenborstel en tandpasta.

  Lees meer »