Mondverzorging met een beugel

Ongeveer vanaf groep zeven van de basisschool hebben veel kinderen tegenwoordig een beugel. Met dit hulpmiddel kan de stand van het gebit worden gecorrigeerd. Omdat er gemakkelijk etensresten aan de beugel kunnen plakken is mondverzorging nu extra belangrijk!

Mondverzorging met een beugel

Met een beugel is het heel belangrijk dat de tanden goed en regelmatig worden gepoetst. De reden is dat voedselresten gemakkelijk aan de beugel vast blijven plakken. Hierdoor is de kans op gaatjes groter. Niet alleen de tanden, maar ook de beugel moet goed schoon worden gehouden. Er zijn verschillende soorten beugels. Beugels die uit de mond kunnen worden gehaald zijn makkelijk schoon te maken met een gewone tandenborstel en tandpasta.

Poetsen met een vaste beugel

Met een vaste beugel is het echter wat lastiger poetsen. Het beste is om een tandenborstel met een rechte steel en een kleine borstelkop te gebruiken. Er bestaan speciale tandenborstels voor beugels. Elektrisch poetsen is ook mogelijk. Hiervoor zijn er speciale opzetborsteltjes verkrijgbaar. Met speciale “verklik” tabletjes kan worden gecontroleerd of alle tanden goed schoon zijn. De tanden die rood zijn gekleurd zijn niet goed schoon.

Alle producten voor 'Orthodontische tandenborstels en tandpasta'

Bekijk alle producten >

Met speciale "verklik" tabletjes kan worden gecontroleerd of alle tanden goed schoon zijn. De tanden die rood zijn gekleurd zijn niet goed schoon.

Met een beugel naar school

Van de Nederlandse kinderen heeft tegenwoordig ongeveer 45 procent een beugel (gehad). Met een beugel naar school is dan ook helemaal niet gek en schaamte is echt niet nodig. De meeste kinderen met een beugel zijn tussen de tien en vijftien jaar oud. De kaakgroei kan dan namelijk nog worden beïnvloed en er kan gebruik worden gemaakt van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen. Een beugel op latere leeftijd is echter ook mogelijk. Met wat discipline en een goede mondverzorging zijn gezonde, rechte tanden het eindresultaat.

Alle producten voor 'Beugel & Orthodontie'


Bekijk producten (33)

Bij Leef.nl vindt u alles om uw tanden en de tanden van uw kinderen perfect te verzorgen. Voor beugeldragers zijn er speciale tandenborstels, tandpasta’s, mondspoelingen, interdentaal borstels, plakverklikkers en waxen te koop.

Stel een vraag aan onze deskundige

Yvonne van Vugt Kort
Yvonne van Vugt Kort is mondhygiënist en therapeut. Na enkele jaren in een tandartspraktijk gewerkt te hebben startte zij in 2005 met een vriendin haar eigen mondhygiënistenpraktijk. Ook volgde zij de opleiding tot vitaliteitstherapeut. Yvonne kijkt verder dan naar de mond alleen want voeding en (mond)gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Haar specialismen zijn voeding, stress en psychoneuroimmunologie. Al enkele jaren werkt zij met veel plezier als mondhygiënist en therapeut! Yvonne is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten. De beroepsvereniging voor alle mondhygiënisten in Nederland.

Uw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen