Motivatie om af te vallen

Als u wilt afvallen, is het soms moeilijk om uzelf te motiveren. Misschien vindt u het moeilijk om dat gebakje af te slaan en pakt u makkelijker de auto dan dat u op de fiets stapt. Toch heeft een gezond gewicht veel voordelen. U voelt zich fitter, vitaler en energieker doordat u een betere lichamelijke conditie hebt. Door af te vallen kunt u te klein geworden kleding weer aan en krijgt u meer zelfvertrouwen. Stel realistische doelen zodat u op een prettige manier een gezond gewicht bereikt.

Een gezond gewicht: minder kans op aandoeningen

Mensen met een gezond gewicht hebben minder kans op diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bovendien voelen ze zich vaak energieker en fitter doordat ze een betere conditie hebben. Mensen met een betere lichamelijke conditie zijn gezonder en leven over het algemeen langer.

Minder en gevarieerd eten

Bij afvallen is het belangrijk dat dit geleidelijk gebeurt. Als u een halve tot één kilo per week afvalt, is het beter vol te houden. Om af te vallen is het belangrijk om minder te eten dan u nu doet. Ook is het belangrijk om gevarieerd te eten zodat u alle voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Sla daarom geen maaltijden over, maar eet regelmatig en op vaste tijden uw ontbijt, lunch en avondeten en probeer het aantal tussendoortjes te beperken.

Alle producten voor 'Afslanken'


Bekijk producten (42)

Gezond eten

Producten die veel vet of suiker bevatten, bevatten veel calorieën. Dit geldt ook voor alcoholische dranken. Hoe verleidelijk die zak chips of dat stuk taart ook is, als u wilt afvallen kunt u dit soort tussendoortjes beter laten staan. Kies voor gezonde tussendoortjes als fruit, een volkoren cracker of schijfjes komkommer. Eet het liefst veel vezelrijke producten, zoals groente, fruit, brood en aardappelen. Deze bevatten veel voedingsstoffen en zorgen daardoor voor een verzadigd gevoel waardoor u minder trek heeft in ongezonde snacks.

Bewegen

Motiveer uzelf om iedere dag minimaal een half uur te bewegen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto te pakken. Ook als u stofzuigt of tuiniert, doet u aan lichaamsbeweging! Ook is het gezond om te sporten. Kies een sport die u leuk vindt en die bij u past. Het kan helpen om samen met iemand te hardlopen of naar de sportschool te gaan. Samen bewegen vinden veel mensen gezelliger. U kunt elkaar motiveren en aanmoedigen, waardoor u het langer en beter volhoudt.

Meer zelfvertrouwen

Een belangrijke motivatie om af te vallen kan zijn dat u meer zelfvertrouwen hebt als u afgevallen bent. Uw te strak geworden spijkerbroek kan weer dicht en uw kleding zit prettiger en valt mooier. Doordat u beter in uw vel zit, straalt u dat ook uit. U kunt trots zijn op uzelf als u weer een kilo kwijt bent! Stel haalbare doelen als u wilt afvallen. Zo blijft het behapbaar waardoor u gemotiveerd blijft. Weeg uzelf niet iedere dag. Een keer per week is voldoende. U kunt zichzelf belonen met een bos bloemen of ander klein cadeautje als u weer een kilo kwijt bent. Als u uw streefgewicht behaald hebt, kunt u uzelf trakteren op een groter cadeau: een weekendje weg met uw partner, een dagje sauna of een nieuwe outfit.

Alle producten voor 'Weegschalen en lichaamsvetmeters'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen