Nagelbijten bij kinderen

Nagelbijten is een vies gezicht en kan ontstekingen tot gevolg hebben. Hoe komt uw kind eraf? Over de oorzaken en de behandeling van nagelbijten leest u in dit artikel.

Nagelbijten

Nagelbijten ontstaat bij een kind meestal op drie- á vierjarige leeftijd. Vaak gaat het vanzelf weer over, maar het is zeker mogelijk om het sneller af te leren. Hoe eerder hoe beter, want door langdurig nagelbijten beschadigen de vingers. Ook kan een nagel te ver worden afgescheurd, waardoor een ontsteking onder de nagel kan ontstaan. Als een kind veel nagelbijt, zijn de vingertoppen continu vochtig. Hierdoor kan na verloop van tijd het vel langs de randen van de nagels loslaten, wat infectiegevaar oplevert.

Afleren

Om het nagelbijten af te leren, is het belangrijk om te kijken wanneer uw kind bijt. Als u het patroon herkent, kunt u zorgen dat hij op moeilijke momenten wat in handen heeft. Een knuffel of spelletje bijvoorbeeld. Of lijd uw kind af. Het kan ook helpen om de vingers af te plakken met pleisters of om de nagels geregeld te vijlen. Als er geen losse haakjes of velletjes aan zitten, is de verleiding om te gaan nagelbijten minder groot. Daarnaast kan het gebruik van een product als Byte-X helpen om nagelbijten af te leren. Byte-X heeft een onaangename smaak, waardoor het nagelbijten stopt. Elke dag een dun laagje aanbrengen is voldoende.

Een product als Byte-X kan helpen om nagelbijten af te leren. Byte-X heeft een onaangename smaak, waardoor het nagelbijten stopt.

Oorzaken en behandeling

Er zijn veel oorzaken waarom een kind op zijn nagels bijt. Zoals stress, verveling, sabbelen op de vingers of het imiteren van anderen. Als u zelf nagelbijt, is het dus erg belangrijk dat u hiermee stopt als u het uw kind wilt afleren. Belonen van goed gedrag helpt vaak heel goed. Werk bijvoorbeeld met stickers; voor elke dag dat een kind van zijn nagels is afgebleven krijgt hij een sticker en na zeven stickers een klein cadeautje, of doe samen iets leuks.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen