Nicotinevervangers

Wanneer u besluit te stoppen met roken, kan het helpen om dit te doen met behulp van nicotinevervangers. Welke soorten nicotinevervangers zijn er en hoe werken ze precies?

Wat zijn nicotinevervangers?

Nicotinevervangers zijn speciale kauwgums, pleisters, tabletjes of inhalatoren die een bepaalde hoeveelheid nicotine afgeven. Door een nicotinevervanger te gebruiken, hebt u minder last van ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken zoals hoesten, kortademigheid en duizeligheid. Het stoppen met roken wordt vooral lichamelijk makkelijker, doordat u de hoeveelheid nicotine die in uw bloed terechtkomt langzaam afbouwt. Zo kan uw lichaam geleidelijk wennen aan uw nieuwe leefpatroon.

Voor wie zijn nicotinevervangers geschikt?

Nicotinevervangers zijn geschikt voor mensen die meer dan tien sigaretten per dag roken. Voor de meeste nicotinevervangers geldt dat u deze gedurende twaalf weken lang dagelijks gebruikt. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de bijsluiter. Zo zijn nicotinevervangers bijvoorbeeld niet geschikt voor personen jonger dan achttien jaar, moeders die borstvoeding geven of mensen die een hartinfarct hebben gehad.

De zorgverzekeraar

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat nicotinevervangers een goede manier zijn om te stoppen met roken, vooral wanneer u deze middelen combineert met professionele begeleiding. U kunt uw zorgverzekering vragen in hoeverre nicotinevervangers worden vergoed.

Er zijn verschillende soorten nicotinevervangers verkrijgbaar. U kunt zelf kiezen welk middel het beste bij u past.

Nicotinepleisters

Nicotinepleisters zorgen ervoor dat er de hele dag door een gelijkmatige hoeveelheid nicotine wordt toegediend. Hierdoor neemt de hevige strek in een sigaret af. In drie stappen bouwt u de hoeveelheid nicotine per pleister af. U draagt de pleister 24 uur per dag.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Nicotinekauwgom

Nicotinekauwgom is een kauwgom met nicotine. Deze kauwgum is verkrijgbaar in verschillende smaken. Zodra u trekt hebt in een sigaret, kunt u kauwgum nemen en daar af en toe op kauwen. Bij het kauwen komt nicotine vrij. Kauw niet voortdurend, om misselijkheid te voorkomen. Nicotinekauwgum is verkrijgbaar in 2 miligram en 4 miligram (voor zware rokers).

Alle producten voor 'Nicotinekauwgom'

Bekijk alle producten >

Nicotinezuigtabletten

Nicotinezuigtabletten zijn tabletten met een hoeveelheid nicotine, die vrijkomt wanneer u op de tablet zuigt. De nicotine komt terecht in het bloed. U kunt een tablet nemen, wanneer u behoefte hebt aan een sigaret.

Alle producten voor 'Nicotinezuigtabletten'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen