Ontstressen

Veel mensen ervaren stress. Stress in hun drukke baan of de combinatie tussen werk en gezinsleven. Maar ook werkeloosheid, reorganisatie, verhuizing, echtscheiding, ziekte of verlies van een dierbare kunnen stress opleveren. Te veel stress is ongezond en kan klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, hyperventilatie en benauwdheid veroorzaken. Het is belangrijk om stressklachten te signaleren zodat u op tijd kunt ontstressen.

Wat is stress

Door stress wordt het lichaam, onder invloed van het hormoon adrenaline, in staat van paraatheid gebracht zodat het actie kan ondernemen. Lichamelijke reacties zijn een snellere hartslag, snellere ademhaling en aangespannen spieren. Kortdurende stress kan geen kwaad, het kan zelfs nuttig zijn. Bijvoorbeeld als uw kind een drukke straat over wil steken en u rent achter hem aan om hem te stoppen. Ook tijdens een sollicitatiegesprek of belangrijke presentatie is het belangrijk om alert en paraat te zijn. Zo kunt u beter presteren. Kortdurende stress is niet schadelijk, maar langdurige stress is ongezond en kan leiden tot slapeloosheid, duizeligheid, hoofdpijn, hyperventilatie, hoge bloeddruk en zelfs hartklachten. Om langdurige stress te voorkomen is het belangrijk om op tijd te ontstressen zodat lichaam en geest kunnen herstellen.

Op tijd ontstressen is belangrijk om langdurige stress te voorkomen.

Alle producten voor 'Anti-stress producten'

Bekijk alle producten >

Ontspanning

Stress betekent letterlijk ‘spanning’. Om te ontstressen, is het dus van belang om te ontspannen. Voor iedereen kan wat anders ontspannend werken. Voor de een is dat tuinieren, voor de ander intensief sporten of het lezen van een goed boek. Belangrijk is dat u ontspant op een manier die voor u prettig is. Over het algemeen werken een warm bad, saunabezoek, massage en ademhalings- en ontspanningsoefeningen (yoga) ontstressend.

Bewust leven helpt te ontstressen

Om te ontstressen is het belangrijk om uw hoofd ‘leeg’ te maken. Schrijf dingen op die u nog moet doen. Vaak is de to-do-list op papier veel korter dan in uw hoofd. Ook het opschrijven van gedachten en emoties kan verhelderend en ontstressend werken. Deel uw gevoelens met uw partner, vriend of vriendin. Het uiten van emoties werkt ontladend en is beter dan het opkroppen van gevoelens.

Relativeren en de lat minder hoog leggen, helpen ook te ontstressen. Hoe erg is het daadwerkelijk als de was vandaag niet gewassen en gestreken in de kasten ligt? Morgen is er weer een dag! Voldoende slaap en een goede nachtrust helpen om op te laden en te ontstressen.

Bewuster leven

Bewuster leven helpt te ontstressen. Een manier om bewuster te leven is door mindfulness toe te passen. Mindfulness is aandachtstraining waardoor u rustiger en zelfbewuster kunt worden. Door mindfulness toe te passen leeft u in het hier en nu. Als u uw ontbijt eet, geniet u van uw boterham en verse jus d’orange. U probeert niet bezig te zijn met de drukke werkdag die voor u ligt of de slechte nacht die u gehad heeft, maar u geniet van het moment. Mindfulness vergt wat training, maar het is een goede manier om minder gestresst door het leven te gaan.

Er zijn diverse supplementen die gebruikt kunnen worden in geval van stress-situaties.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen