Onzuivere huid

 1. Wat is Glycolzuur en wat doet het?

  Glycolzuur schijnt een veelbelovend ingrediënt te zijn voor de huid. Zo gaat het bijvoorbeeld huidveroudering en puistjes tegen. Maar wat is glycolzuur precies, wat doet glycolzuur en wat is een glycolzuur peeling? Je leest het hier!

  Glycolzuur

  Glycolzuur is een wateroplosbaar alfahydroxyzuur (AHA: alphahydroxyacid). Dit zegt je waarschijnlijk niks! Alfahydroxyzuur komt van nature voor in suikerriet en vruchten die veel suiker bevatten, zoals ananas, meloen en papaja. Doordat het wateroplosbaar is, wordt het eenvoudig en snel opgenomen door de huid. Glycolzuur lost de huideigen stof op die dode huidcellen bij elkaar houdt.

  Glycolzuur heeft verschillende positieve invloeden op de huid:

  • Het gaat huidveroudering tegen;
  • Het zorgt voor verminderde pigmentvlekken;
  • Het gaat littekens tegen;
  • Het gaat een droge huid tegen.

  Exfoliant glycolzuur

  Glycolzuur zorgt voor een gezonde en mooie huid. De belangrijkste functie van glycolzuur is dat het ‘exfolieert’; het verwijdert dode huidcellen. Glycolzuur is dus een exfoliant. Bij jonge mensen is het exfoliërend proces van de huid van nature aanwezig, terwijl bij de rijpere huid dit proces minder goed verloopt. Je huid heeft ongeveer na het 30e levensjaar meer moeite om de dode huidcellen te verwijderen, waardoor de huid dof en grauw wordt. Je kunt dan glycolzuur exfoliant gebruiken om je huid weer die vroegere frisse uitstraling te geven. Bovendien houdt je huid meer vocht vast, waardoor pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Wist je trouwens dat glycolzuur ook beschermend werkt tegen schade van de zon? Dit komt waarschijnlijk door de functie van glycolzuur als antioxidant. Ook verlaagd glycolzuur de kans op huidveroudering. Glycolzuur kan bij hogere concentraties een positief effect hebben op collageen en elastine. Het is wel belangrijk om een zonnebrand te gebruiken als je exfoliant glycolzuur gebruikt, want doordat glycolzuur als exfol

  Lees meer »
 2. Een vette of onzuivere huid bij volwassenen

  Een vette of onzuivere huid bij volwassenen

  Een vette of onzuivere huid, wordt vaak geassocieerd met de pubertijd. Ten onrechte, want dit huidtype komt ook vaak voor bij volwassenen. Wat is de beste verzorging voor dit huidtype?

  Wat voor huidverzorgingsproducten bij een vette of onzuivere huid?

  Bij een vette of onzuivere huid is het

  Lees meer »
 3. Een onzuivere huid bij mannen

  Een onzuivere huid bij mannen

  Mannen hebben vaker last van onzuiverheden dan vrouwen, omdat de talgproductie van hun huid hoger ligt door de aanmaak van meer testosteron.

  De mannenhuid versus de vrouwenhuid

  De mannenhuid is over het algemeen dikker dan de vrouwenhuid. Hierdoor ontstaan
  Lees meer »
 4. De verzorging van jeugdpuistjes en acne

  De verzorging van jeugdpuistjes en acne

  Het is de verschrikking van elke puber: acne, puistjes en mee-eters. Helaas krijgt maar liefst 75 procent van de tieners ermee te maken. Wij geven je de beste tips.

  Verzorging van de acne-huid

  Hoewel de juiste verzorging van de acne-huid er niet voor zal zorgen dat die vervelende puistjes en mee-eters als sneeuw voor de zon verdwijnen, kunnen de volgende tips wel bijdragen aan het verminderen en verbeteren van de acne.

  Lees meer »