Een onzuivere huid bij mannen

Mannen hebben vaker last van onzuiverheden dan vrouwen, omdat de talgproductie van hun huid hoger ligt door de aanmaak van meer testosteron.

De mannenhuid versus de vrouwenhuid

De mannenhuid is over het algemeen dikker dan de vrouwenhuid. Hierdoor ontstaan bij de man minder snel verzakkingen en rimpels. De mannenhuid is ook vetter dan die van de vrouw, doordat de man een hogere talgproductie heeft. Wanneer de huid meer talg aanmaakt, kunnen de talgklieren ook gemakkelijker verstoppen, met onzuiverheden als gevolg.

Onzuiverheden door het scheren

Het scheren van de huid kan irritaties opleveren, zoals ingegroeide haartjes of puistjes. Zorg ervoor dat uw scheermes scherp is. Gebruik een huidvriendelijke scheergel of -olie en breng na het scheren een kalmerende balsem of crème aan op het gezicht. Om ingegroeide haartjes te voorkomen kunt u de dag na het scheren een milde scrub gebruiken op een vochtig gezicht. Zo scrubt u de uiteinden van de haartjes los van de huid, wat de kans op ingroeien verkleind.

Hoe verzorgt u de onzuivere mannenhuid?

  • Tweemaal daags het gezicht reinigen met een mild product, voorkomt het verstoppen van de poriën en het ontstaan van onzuiverheden.
  • Als dagverzorging kunt u kiezen voor een niet-vette crème met een talg-absorberende werking.
  • Onzuiverheden kunt u het beste ’s nachts behandelen met een product dat u direct op een puistje aanbrengt om het uit te drogen.
  • Veel huidverzorgingsmerken bieden tegenwoordig een complete mannenlijn aan, afgestemd op de mannenhuid.

Alle producten voor 'Vichy Homme'


Bekijk producten (7)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen