Oorpijn

Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met Alpine. Mensen gaan steeds vaker op vakantie met het vliegtuig en ook zakelijk wordt er steeds meer door de lucht gereisd. Voor een deel van deze reizigers is het niet prettig om met het vliegtuig te gaan. Zij hebben veel last van oorpijn tijdens het opstijgen en landen.

Oorpijn tijdens vliegen

De druk in een vliegtuigcabine verandert steeds door de hoogteverschillen. Dat merkt u vooral bij het landen en dalen van het vliegtuig. Mensen die erg verkouden zijn, last hebben van allergieën of een prop in hun oren hebben, kunnen hier veel last van hebben. Door de drukverandering in de cabine krijgen zij flinke oorpijn.

Hoe kan je deze oorpijn voorkomen of verminderen?

  • Voor het opstijgen en landen neusspray gebruiken
  • Uw neus dichtdrukken met de vingers en blazen met uw mond dicht. Hierdoor ‘ploppen” de trommelvliezen en is de druk gelijk weg
  • Kauwgom kauwen tijdens het opstijgen en landen
  • Van tevoren uw oren uit laten spuiten bij de huisarts
  • Een uur voor de vlucht een paracetamol innemen
  • Druk regulerende oordopjes dragen tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig

Zwemmen met oorontsteking of loopoor

Mag u eigenlijk zwemmen met een oorontsteking? De meningen van artsen zijn hierover verdeeld, maar toch adviseren zij allemaal om het niet te doen. Het is sowieso aan te raden uw hoofd boven water te houden en niet te duiken om duizeligheid te voorkomen. U kunt oordopjes dragen om zoveel mogelijk water uit je oren te houden en de druk op de oren te verminderen. Oordopjes helpen niet tegen het voorkomen van infecties.

Zwemmers oor

U kunt ook een ontsteking aan de uitwendige gehoorgang oplopen door een bacterie of schimmel. Dit noem je een zwemmers oor. Deze schimmels en bacteriën komen veel voor in oppervlaktewater en vervuild zwemwater. Als er vervuild water in uw oren komt, loopt u risico op een oorontsteking. Mensen die vaak zwemmen krijgen veel vocht in hun oren waardoor de huid in de gehoorgang opzwelt en geïrriteerd raakt. Hierdoor is de huid gevoelig voor bacteriën en schimmels en is de kans op een zwemmers oor groter.

Hoe kan je de kans op een zwemmers oor verminderen?

  • Laat na het zwemmen het water uit uw oren lopen en droog de oren met een handdoek.
  • Gebruik een badmuts of oordopjes tijdens het zwemmen.

Alle producten voor 'slider-alpine'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen