Oorpijn in het vliegtuig

Last van uw oren bij opstijgen en landen? Lees hier hoe deze oorpijn ontstaat en bekijk de tips om het te voorkomen.

Tips

  • Kauw op kauwgum of sabbel op een snoepje. Maak slikbewegingen, gaap of beweeg de onderkaak. Door deze bewegingen wordt de buis van Eustachius wat opgerekt waardoor er lucht kan ontsnappen en het drukverschil tussen middenoor en omgeving minder wordt.
  • Gebruik eventueel een half uur voor het opstijgen en landen een ontzwellende neusspray (xylometazoline) om het neusslijmvlies te laten slinken. Hierdoor gaat de buis van Eustachius weer open en neemt de druk in het middenoor af.
  • Er bestaan ook speciale druk-regulerende oordopjes voor in het vliegtuig.
  • Eventueel kunt u paracetamol gebruiken tegen de pijn.

In ons assortiment vindt u de beste drukregulerende oordoppen voor in het vliegtuig.

Oorpijn in het vliegtuig

Bij het opstijgen of landen van het vliegtuig kunt u last krijgen van uw oren. Dit komt omdat er een snel stijgend drukverschil ontstaat tussen het middenoor en uw omgeving. Hierdoor komt het trommelvlies onder spanning te staan. De meeste mensen ervaren dit als dichte of ‘ploppende’ oren maar het kan ook pijnlijk zijn. Dit vervelende gevoel verdwijnt meestal wanneer de luchtdruk weer stabiel is. Tussen het middenoor en de neusholte loopt namelijk de buis van Eustachius. Door dit smalle buisje wordt de luchtdruk in het middenoor gereguleerd.

Grieperig of allergisch en vliegreizen

Door een fikse verkoudheid of griep of wanneer u allergische neusklachten hebt, is het slijmvlies van de buis van Eustachius opgezwollen waardoor minder makkelijk lucht kan ontsnappen. Het drukverschil is dus langer aanwezig en veroorzaakt pijn door spanning op het trommelvlies. De oorpijn houdt dus langer aan en is ook ernstiger. Bovendien kunt u last krijgen van slechthorendheid, duizeligheid en misselijkheid. Het wordt daarom afgeraden om te vliegen wanneer u last hebt van een van deze aandoeningen.

Gebruik een half uur voor het opstijgen of landen een ontzwellende neusspray. Eventueel kunt u paracetamol tegen de pijn gebruiken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen