Op reis met astma of COPD

Bijna iedereen gaat graag op vakantie, ook mensen met astma of COPD. Met onze tips is uw astma of COPD geen belemmering voor een geslaagde vakantie.

Astma/COPD: voorbereiding van uw vakantie

  • Kies een geschikte vakantiebestemming. Luchtwegproblemen kunnen verergeren als gevolg van luchtvervuiling. Met name in grote steden als Londen, Rome en Athene kan dat, vooral in de zomer door stof en hitte, zeer belastend zijn. Voor mensen met luchtwegklachten zijn de bergen of de zee ideale vakantiebestemmingen. Er bestaan ook speciale vakantiewoningen met een aangepaste inrichting voor mensen met luchtwegklachten.
  • Zorg ruim voor uw vertrek dat uw klachten zo goed mogelijk onder controle zijn. Ga zo nodig op controle bij uw arts. Die kan eventueel de dosering tijdelijk verhogen of extra geneesmiddelen voorschrijven, zodat u tijdens uw vakantie minder risico loopt op acute aanvallen van benauwdheid. Wanneer u gaat vliegen kan het bijvoorbeeld zinvol zijn extra medicatie te gebruiken vóór het instappen, met het oog op temperatuur- en drukverschillen en mogelijke stress.
  • Ga ruim voor uw vertrek langs uw apotheek voor: voldoende geneesmiddelen, een reserve-inhalator, een geneesmiddelenpaspoort, een gevulde reisapotheek en voor verre landen evt. vaccinaties en/of malariatabletten.

Astma/COPD: Geneesmiddelen op reis

  • Neem al uw geneesmiddelen mee in uw handbagage. Zo hebt u ze altijd bij de hand en het voorkomt problemen bij het kwijtraken van de bagage.
  • Neem een reserve-inhalator mee en ook een reserve-voorzetkamer wanneer u deze gebruikt.
  • Probeer grote temperatuurverschillen en een hoge luchtvochtigheidsgraad te vermijden. De werkzaamheid van uw geneesmiddelen kan afnemen bij temperaturen boven 25 ?C en een luchtvochtigheidsgraad boven de 70 procent.
  • Neem altijd voldoende geneesmiddelen uit Nederland mee. In het buitenland kunnen ze een iets andere samenstelling hebben waardoor die voor u misschien minder geschikt zijn.
  • In uw apotheek kunt u terecht voor een geneesmiddelenpaspoort.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen