Op reis met een glutenintolerantie

Wanneer u last hebt van een glutenintolerantie of coeliakie dan weet u waarschijnlijk heel goed wat u wel en niet kunt kopen. Gaat u echter met vakantie naar het buitenland, dan vraagt dat wel de nodige voorbereiding. U wilt immers genieten van uw vakantie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het eten.

Voorbereidingen

  • Probeer uit te zoeken wat in het land waar u naar toe gaat de gangbare voedingsmiddelen zijn. Zijn er glutenvrije producten te koop en zo ja waar kunt u die kopen? U kunt dit bijvoorbeeld navragen bij de reisorganisatie.
  • Verder is het handig om dieetvertalingen mee te nemen om de etiketten te kunnen lezen. Dergelijke dieetvertalingen zijn te verkrijgen via de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

De reis

  • Een klein voorraadje glutenvrije producten meenemen voor de eerste dag is erg handig. Bijvoorbeeld brood, crackers en wat koekjes.
  • Het is goed om wel even te informeren bij de luchtvaartmaatschappij hoeveel kilo bagage u mee mag meenemen. Vooral producten zoals meel maken uw bagage snel zwaar.
  • Stop daarnaast ook wat in uw handbagage voor het geval uw koffer niet aankomt of het vliegtuig vertraging heeft.
  • Niet alle luchtvaartmaatschappijen houden overigens rekening met diëten aan boord. Goed om ook dit meteen te checken. Vertrouwt u het niet, neem dan in ieder geval iets mee voor aan boord van het vliegtuig.

Een klein voorraadje glutenvrije producten meenemen voor de eerste dag is erg handig.

Alle producten voor 'Glutenvrije producten'


Bekijk producten (592)

Hygiƫne

Wanneer u met vakantie bent, is het heel goed mogelijk dat u reizigersdiarree oploopt. Dit zou u kunnen verwarren met coeliakieklachten. Om dit te voorkomen is het belangrijk zoveel mogelijk hygiënische maatregelen te nemen. Besmet water kunt u voorkomen door water te gebruiken uit afgesloten flessen. Pas ook op voor ijsklontjes en spoelwater bij het tandenpoetsen. Verder zijn het de bekende maatregelen zoals altijd groente en fruit schillen en alleen goed doorbakken vlees eten. Was regelmatig uw handen, zeker voor het eten en na toiletgebruik. Huurt u een appartement, caravan of huis? Was dan eerst servies, bestek en pannen af.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen