Op reis met incontinentie

Het zou jammer zijn wanneer u door incontinentie uitstapjes en lange reizen vermijdt. Met een goede voorbereiding en onze tips kunt u een geslaagde vakantie hebben.

Onzeker

Incontinentie heeft vaak een grote invloed op iemands leven. Mensen die last hebben van ongewild verlies van urine en/of ontlasting zijn hierdoor vaak onzeker. Dit kan ertoe leiden dat uitstapjes en lange reizen worden vermeden. Dat is jammer, want bijna iedereen gaat graag op vakantie. Een goede voorbereiding en onze tips kunnen u helpen.

Dikker verband, donkere kleding en voldoende voorraad

Iemand met incontinentieproblemen kijkt overal uit naar de toiletten. Tijdens een reis kan het voorkomen dat het een poos duurt voordat u een toilet kunt bereiken. Wees daarop voorbereid en draag dikker verband dan normaal. Het dragen van donker gekleurde kleding is aan te raden, hierop vallen vochtvlekken minder snel op. En zorg ervoor dat u naast ruim voldoende opvangmateriaal ook extra kleding en ondergoed bij de hand hebt voor het geval dat er ‘iets’ gebeurt.

Alle producten voor 'Urineverlies'


Bekijk producten (242)

Tips voor het meenemen van incontinentiemateriaal

  • Bij vliegreizen is het verstandig het materiaal over uw bagage te verdelen. Neem ook ruim voldoende materiaal mee in uw handbagage, dit in geval van vertraging of niet aankomen van de koffers.
  • Indien u door het incontinentiemateriaal meer bagage heeft dan toegestaan, kunt u een medische verklaring aanvragen bij uw behandelend arts. U mag dan extra bagage meenemen. Het beste kunt u dit van tevoren navragen bij uw reisorganisatie.
  • Wanneer u lang naar het buitenland gaat, is het wellicht handig om uit te zoeken of uw materiaal daar ook verkrijgbaar is. In de meeste gevallen moet u het materiaal eerst zelf betalen en krijgt u het geld na indienen van de kwitanties van de zorgverzekeraar retour.

Incontinentie: Huidverzorging op vakantie

Wanneer u naar een land met een warm klimaat gaat, kunt u uw incontinentiemateriaal als warm of broeierig ervaren. Huidklachten, zoals roodheid, jeuk en smetten, kunnen het gevolg zijn. Draag daarom ademende kleding van natuurlijke materialen. Verwissel uw incontinentiemateriaal tijdig. Verzorg uw huid; was uw huid dagelijks met water en een pH neutraal reinigingsproduct, droog het goed en smeer het in met een beschermende crème. Met deze tips kunt u veel huidproblemen voorkomen.

Alle producten voor 'Verzorgingsproducten bij incontinentie'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen