Op reis met reuma

Bijna iedereen gaat graag op vakantie, ook mensen met reuma. Wanneer u reuma of gewrichtsklachten hebt, is het belangrijk om de vakantie goed voor te bereiden. Met onze tips is uw reuma geen belemmering voor een geslaagde vakantie.

Voorbereiding van uw vakantie

  • Zorg ruim voor uw vertrek dat uw klachten zo goed mogelijk onder controle zijn. Ga zo nodig op controle bij uw arts.
  • Als u naar een bestemming gaat waarvoor vaccinaties nodig zijn, is het verstandig hier een half jaar voor vertrek advies over te vragen bij uw reumatoloog. Niet alle vaccinaties kunnen namelijk zonder meer toegepast worden in combinatie met uw eventuele medicatie. Zeker niet als u corticosteroïden (bijvoorbeeld prednisolon) of immunosuppressiva (bijvoorbeeld methotrexaat) gebruikt. Soms is het nodig u extra te laten vaccineren of hebt u aanvullende medicatie nodig.
    Wanneer u injecties gebruikt die koel moeten worden bewaard, check dan van te voren of op uw reisbestemming een goede koelkast beschikbaar is.
  • Ga ruim voor uw vertrek langs uw apotheek voor: voldoende geneesmiddelen, een geneesmiddelenpaspoort, een gevulde reisapotheek en voor verre landen eventueel vaccinaties en/of malariatabletten.

Geneesmiddelen op reis

  • Neem uw geneesmiddelen mee in uw handbagage. Zo hebt u ze altijd bij de hand en het voorkomt problemen bij het kwijtraken van de bagage. In het vliegtuig vriest het bovendien in het bagageruim.
  • Neem altijd voldoende geneesmiddelen uit Nederland mee. In het buitenland kunnen ze een iets andere samenstelling hebben waardoor die voor u misschien minder geschikt zijn.
  • Wanneer u injecties gebuikt, vraag uw apotheker of arts dan om een medische verklaring voor het vervoer daarvan en de naalden in de handbagage. Indien de injecties koel moeten worden bewaard, kunnen ze in een speciaal koeltasje worden vervoerd. In geval van een vliegreis kunt u overleggen of de injecties tijdens de vlucht in de koelkast bewaard mogen worden en het koelelement in de freezer.
  • In uw apotheek kunt u terecht voor een geneesmiddelenpaspoort.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen