Overgewicht

 1. Overgewicht en sporten

  Overgewicht en sporten

  Het is een vicieuze cirkel: je beweegt te weinig en mede daardoor word je dikker. Doordat je dikker wordt, gaat het bewegen steeds minder gemakkelijk, wat weer de reden is om steeds minder te bewegen enz. Een veel voorkomend probleem. Uiteindelijk kan het voor gezondheidsproblemen gaan zorgen. Diabetes Mellitis type 2 (suikerziekte) is het bekendste gevaar.

  Het is doorgaans niet verstandig gelijk je hele leven om te gooien. Geleidelijkheid kan vaak uiteindelijk het beste resultaat opleveren
  Lees meer »
 2. CBS: Jongeren leven ongezond

  CBS: Jongeren leven ongezond

  10 december 2014 - Op dinsdag 9 december verscheen het Jaarrapport Landelijke Jeugdmonitor 2014 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaruit blijkt dat één op de drie jongeren tussen de 18 en 25 jaar rookt. Daarnaast is één op de vijf jongeren in deze leeftijdsgroep te zwaar. Hoog tijd voor goede voornemens dus.

  Ondanks alle inspanningen van de Overheid om jongeren te ontmoedigen met roken te beginnen, lijkt dit beleid geen vruchten af te werpen. Verreweg de meeste jongeren die roken willen hier op termijn ook weer mee stoppen, maar stoppogingen zijn vaak niet succesvol. De meest succesvolle methode om te stopen met roken is het volgen van een stoppen met roken programma. Zo’n programma bestaat uit een combinatie van gedragsveranderende ondersteuning en geneesmiddelen. Deze programma’s worden ook in 2015 vergoed vanuit de basisverzekering. Geneesmiddelen die ondersteunen bij het

  Lees meer »
 3. Vaak ondervoeding bij overgewicht

  Vaak ondervoeding bij overgewicht

  5 mei 2014 - Het klinkt tegenstrijdig, maar bijna alle mensen met een fors overgewicht blijken ondervoed te zijn. Een ongezonde leefstijl en een moeilijkere opname van vitaminen en mineralen bij een maagbandje of maagverkleining zijn de belangrijkste oorzaken, is de conclusie van chirurg Edo Aarts van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, die onderzoek heeft gedaan naar de complicaties van deze bariatrische chirurgie.

  Bariatrische chirurgie

  Lees meer »