Overgewicht en sporten

Het is een vicieuze cirkel: u beweegt te weinig en mede daardoor wordt u dikker. Doordat u dikker wordt, gaat het bewegen steeds minder gemakkelijk, wat weer de reden is om steeds minder te bewegen enz. Een veel voorkomend probleem. Uiteindelijk kan het voor gezondheidsproblemen gaan zorgen. Diabetes Mellitis type 2 (suikerziekte) is het bekendste gevaar.

Het is doorgaans niet verstandig gelijk uw hele leven om te gooien. Geleidelijkheid kan vaak uiteindelijk het beste resultaat opleveren

Meer verbranden

Om overgewicht te bestrijden moeten we de vetverbranding laten toenemen. Gaan hardlopen is niet de beste aanpak. Ten eerste zou dat te belastend worden voor gewrichten en spieren, waardoor een groot risico op blessures ontstaat, en bovendien krijgen we de beste vetverbranding juist bij bewegen met een lage intensiteit zoals wandelen, fietsen en rustige cardiofitness. Ook zwemmen kan een optie zijn, maar als u zwaar bent zult u misschien niet graag in badkleding gezien willen worden. Het aanpassen van de voeding is natuurlijk ook van groot belang.

Rustig aan

Het veranderen van gedrag is erg lastig. Het is doorgaans niet verstandig gelijk uw hele leven om te gooien. Geleidelijkheid kan vaak uiteindelijk het beste resultaat opleveren. Geduld dus. Start met gewoon wandelen en fietsen, dat zult u het meest prettig vinden. Bouw het rustig op: eerst een blokje om, daarna wat langere wandelingen en/of fietstochten.

Alle producten voor 'Meer bewegen'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen