Parabeenvrije producten

Vanwege groeiende onrust over de veiligheid van parabenen, die als conserveermiddel in onder andere huidverzorgingsproducten worden gebruikt, kiezen steeds meer mensen voor parabeenvrije producten. Kunnen parabenen worden gemist in huidverzorgingsproducten, wat zijn de alternatieven en welke producten zijn parabeenvrij? Lees er hier meer over.

Steeds meer keuze

Bewijs voor schadelijkheid of niet, om het zekere voor het onzekere te nemen, proberen veel consumenten tegenwoordig het gebruik van parabenen zoveel mogelijk te vermijden. Dit blijkt echter best moeilijk, omdat parabenen vanwege de goede werking en lage prijs in vrijwel alle cosmetica en overige toiletartikelen verwerkt worden. Tegenwoordig worden er wel steeds meer parabeenvrije cosmetica en toiletartikelen (met name deodorant) op de markt gebracht. Veel van de dermocosmeticamerken op Leef.nl zijn parabeenvrij. De producten van La Roche Posay bijvoorbeeld zijn allen parabeenvrij. U kunt bij het uitzoeken van uw product op Leef.nl filteren op “parabeenvrij”.

Alle producten voor 'Huidverzorging'


Bekijk producten (3094)

In huidverzorgings producten waarin water is verwerkt is het toevoegen van een conserveringsmiddel noodzakelijk

Conserveermiddel vaak noodzakelijk

Aan alle producten waarin water is verwerkt moet een conserveermiddel worden toegevoegd. Bacteriën en schimmels groeien namelijk gemakkelijk in water. Water bevattende producten, zoals crèmes en lotions, waar geen parabenen en ook geen alternatieve conserveringsmiddelen in zitten, zijn daardoor minder lang houdbaar. Wanneer u deze producten toch net zo lang bewaart en gebruikt als de parabeenbevattende producten, loopt u een vergrote kans op huidinfecties en huidirritaties. Huidverzorgingsproducten waarin geen water zit, zoals oliën en zalven, vormen geen goede voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en hoeven dus ook niet geconserveerd te worden.

Alternatieven voor parabenen

Als alternatief voor parabenen kunnen andere stoffen worden gebruikt. Organische zuren, zoals sorbinezuur en benzoëzuur of zouten hiervan, zijn voorbeelden. Ook alcohol kan als conserveermiddel worden gebruikt. Vanwege de concentratie die hiervoor nodig is, is alcohol niet geschikt voor álle huidverzorgingsproducten, maar bijvoorbeeld wel voor deodorant. In sommige producten worden natuurlijke alternatieven voor parabenen gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn vitamine E en tea tree olie. Over het algemeen zijn deze alternatieven voor parabenen iets duurder. Onderzoek heeft aangetoond dat parabenen wat betreft allergische reacties veiliger blijken te zijn dan veel alternatieve conserveringsmiddelen.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen