Persoonlijke hygiëne op reis tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om op uw persoonlijke hygiëne te letten. Op vakantie, waar niet altijd schoon sanitair voorhanden is, kan dit lastig zijn. Maar als u hier onvoorzichtig mee om gaat, kunnen er infecties ontstaan die ook de baby kunnen treffen.

Intieme hygiëne

Wanneer u zwanger bent, daalt de pH-waarde van de vagina om uw lichaam optimaal te ondersteunen. Als de pH-waarde niet op peil is, kan er bacteriële vaginosis ontstaan. Dit kenmerkt zich door afscheiding, jeuk en een vervelende geur. Tijdens de zwangerschap kan bacteriële vaginosis soms zelfs lijden tot vroeggeboorte. Extra aandacht voor intieme hygiëne tijdens de zwangerschap is daarom belangrijk. Was uzelf met water en gebruik eventueel een vaginale zeep. Gewone zeep kan het ontstaan van bacteriële vaginosis juist stimuleren. Om onderweg even op te frissen kunt u speciale intiem tissues gebruiken.

CMV besmetting

Zorg dat u op reis altijd desinfecterende zeep bij u hebt. Dit voorkomt besmetting met het cytomegalovirus (CMV). CMV-besmetting kan leiden tot beschadigingen aan het gehoor en de ogen van de baby. Was uw handen dus geregeld twintig seconden lang met warm water en desinfecterende zeep.

Mondhygiëne en parodontitis

Vakantie is dé periode om dingen los te laten, maar zorg wel dat u regelmatig uw tanden poetst en flost. Slechte mondhygiëne kan namelijk leiden tot parodontitis. Deze ziekte kan leiden tot een vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

Alle producten voor 'Stokers, Ragers & Floss'


Bekijk producten (68)

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1701)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen