Pfeiffer

Pfeiffer is een infectieziekte veroorzaakt door het Epstein-Barrvirus. Het komt vooral bij jongeren voor. Omdat het virus in speeksel zit en misschien door zoenen wordt overgebracht wordt het ook wel ‘de kusziekte’ genoemd. Wat te doen?

Pfeiffer; Uitrusten of gewoon doorgaan?

Wanneer u pijn en koorts hebt of u ziekt voelt, kunt u in bed blijven. Het hoeft niet. Verder mag u gewoon alles doen. Hou wel uw grenzen in de gaten en doe een stapje terug wanneer iets te veel of te zwaar is. De vermoeidheid verschilt per persoon; de een heeft hier weinig last van, de ander is zo vermoeid dat extra rust nodig is.

Medicijnen bij Pfeiffer

Er is geen medicijn tegen Pfeiffer. Pfeiffer kan meestal geen kwaad en gaat vanzelf weer over. De keelontsteking kan erg pijnlijk zijn. Hier kunt u het beste paracetamol voor gebruiken. Het slikken hiervan kan ook erg pijnlijk zijn. In dat geval kunt u het beste kiezen voor oplos-, kauw- of smelttabletten of zetpillen.

Besmettelijk?

U bent besmettelijk voor anderen met de ziekte van Pfeiffer. De ziekte is echter niet erg besmettelijk; maar zelden krijgen huisgenoten het ook. Maatregelen om besmetting te voorkomen, hebben geen zin.

Weetje: Pfeiffer en amoxicilline

Wanneer u de ziekte van Pfeiffer hebt, kunt u beter niet het antibioticum amoxicilline gebruiken. Tachtig procent van de mensen met Pfeiffer reageert allergisch op amoxicilline en krijgt er huiduitslag van. Een goede reden voor de dokter om een ander antibioticum voor te schrijven!

De klachten bij Pfeiffer

De klachten bij Pfeiffer zijn keelpijn, koorts, vergrote halsklieren en vermoeidheid. Ook kunt u last hebben van hoofdpijn, misselijkheid, zweten en hoesten. De lever en milt kunnen vergroot zijn. Na vijf tot acht weken zijn de meeste klachten voorbij. Vaak is de vermoeidheid het vervelendst en juist deze kan soms enkele maanden blijven bestaan. Als u de ziekte gehad hebt, krijgt u hem niet weer.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen