Piercings

Het is even wennen, uw kind met een piercing. Tussen de twaalf en zestien jaar moet een ouder een toestemmingsverklaring invullen, maar boven de zestien mag een kind zelf beslissen.

Een piercing laten zetten

Voordat een piercing wordt gezet, moet altijd een toestemmingsverklaring worden ingevuld. Hierin staan vragen over de gezondheid, informatie over vrijwilligheid en de risico’s van piercen. Laat de piercing altijd zetten door een gekwalificeerde piercer. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen voor piercers opgesteld. Wie zich hieraan houdt, krijgt een vergunning en wordt jaarlijks gecontroleerd.

Infectie door een piercing voorkomen

Hoe mooi uw kind zijn piercing misschien ook vindt, het lichaam beschouwt dit gaatje als een wond. Een wond kan ontstekingen veroorzaken en dus zwelling, pijn en roodheid. Ook kan er pus uitkomen. Het is dus erg belangrijk om een piercing goed te verzorgen. Let erop dat uw kind niet aan de piercing friemelt (hiermee worden bacteriën overgebracht), maar deze alleen aanraakt met schone handen. Dat wil zeggen dat deze zijn gewassen met antibacteriële zeep. Zorg ervoor dat na het wassen de handen niet worden afgedroogd aan een vieze handdoek, want dan is het wassen voor niets geweest.

Mondpiercing

Omdat een piercing in de mond in contact komt met alles wat in de mond komt, is de kans op ontsteking groter. Geadviseerd wordt om tijdens het genezingsproces niet te roken. Bij infectie wordt geadviseerd om de mond te spoelen met een mondspoelmiddel dat 0,05% tot 0,2% chloorhexidine (CHX) bevat.

Alle producten voor 'Chloorhexidine mondspoeling'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen