Plaswekker

Artsen adviseren soms om een plaswekker te proberen om een kind van het bedplassen af te helpen. Plaswekkers zijn verkrijgbaar via de huisarts, schoolarts, kruisvereniging of bijvoorbeeld op Leef.nl. Een plaswekker kan het beste pas worden ingezet vanaf zeven jaar. Het is belangrijk dat een kind zelf van het bedplassen wil afkomen. Het kind moet dus voldoende gemotiveerd zijn om iets tegen het bedplassen te doen.

Werking van de plaswekker

De plaswekker is een apparaat dat met een draadje verbonden is aan een speciaal broekje of inlegger. Voor het slapen gaan wordt de wekker door het kind samen met de ouders geïnstalleerd. Zodra er ’s nachts een paar druppels op het broekje komen, gaat de wekker af. Het kind gaat uit bed, zet de wekker af, doet zijn plas op het toilet en vervangt het gebruikte broekje. Vervolgens schakelt het kind de wekker weer in. Op deze manier wordt het kind steeds gewaarschuwd op het moment dat de blaas vol is. Als het kind erg moeilijk wakker wordt, maakt de ouder het kind wakker. Na een paar nachten zal het zelf makkelijker wakker worden. Leer het kind vooraf precies wat het moet doen als de wekker gaat piepen. Het kind moet gaan slapen met het idee dat het wakker moet worden als de plaswekker afgaat, uit bed moet springen en naar de wc moet gaan. Als het bed toch nat is, moet het kind zelf helpen met verschonen.

Het is belangrijk dat een kind zelf van het bedplassen wilt afkomen. Het kind moet dus voldoende gemotiveerd zijn om iets tegen het bedplassen te doen.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1708)

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen