Ramadan

  1. Welke geneesmiddelen bevatten dierlijke producten?

    Welke geneesmiddelen bevatten dierlijke producten?

    In veel producten, waaronder ook geneesmiddelen, zitten verborgen dierlijke producten. Voor mensen die vanwege geloof of levensovertuiging geen dierlijke producten mogen of willen gebruiken is het vaak moeilijk te achterhalen in welke geneesmiddelen en voedingssupplementen geen dierlijke bestanddelen zijn verwerkt.

    Gelatine

    In veel geneesmiddelen wordt gelatine verwerkt. Meestal gaat het hierbij om capsules, maar ook in sommige tabletten wordt gelatine gebruikt als bindmiddel om de tablet bij elkaar te houden. Gelatine wordt gemaakt uit het bindweefseleiwit collageen. Het wordt gewonnen uit de huiden en beenderen van biggen en koeien.
    Lees meer »
  2. Meedoen aan de ramadan als je geneesmiddelen gebruikt

    Meedoen aan de ramadan als je geneesmiddelen gebruikt

    De ramadan levert voor gezonde mensen geen problemen op. Wanneer je medicijnen gebruikt is er soms wel sprake van risico. Met een aantal simpele aanpassingen in het medicijngebruik verminder je mogelijke gezondheidsrisico’s.

    Belangrijk om te weten is:

    • Als je de voorgeschreven medicijnen niet inneemt, kan dit de gezondheid schaden.
    • Ook als je de medicijnen op gewone tijden inneemt, kan door het vasten de werking anders uitpakken.
    • Als je verschillende medicijnen in een keer tegelijkertijd wilt innemen, kunnen ze elkaars werking beïnvloeden.
    • Door nog
    Lees meer »