Retinol

 1. Dit is het beste retinol serum

  Retinol is het ingrediënt dat niet mag ontbreken in je gezichtsverzorgings routine! Retinol is een krachtig ingrediënt wat voor ieder huidtype voordelen heeft. Door de grote hoeveelheid aan verschillende retinol serums zie je wellicht door het bomen het bos niet meer! Leef.nl heeft daarom de beste retinol serums voor je op een rijtje gezet. 

  Wat is retinol?

  Retinol staat ook wel bekend als vitamine A. Vitamine A is een belangrijke vitamine in ons lichaam en het zit verwerkt als retinol in dierlijke producten, zoals vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine A ondersteunt de conditie van het oog, het helpt het immuunsysteem en het is belangrijk voor de huid. Retinol wordt vanwege zijn positieve invloed op huid, haar en nagels in huidverzorgingsproducten verwerkt. Retinol wordt gezien als een van de meest krachtige ingrediënten voor een egale huid.

  Als retinol wordt aangebracht op de huid, wordt het afgebroken tot retinoïnezuur. Retinoïnezuur is erg gunstig voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. Een verhoogde aanmaak van collageen zorgt voor een egale huid en vermindert littekens, rimpels en vlekjes die op de huid aanwezig zijn. Daarnaast kan retinol hyaluronzuur verhogen. Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol bij de hydratatie van de huid.

  Er zijn dus eigenlijk geen redenen om geen retinol in je gezichtsverzorging toe te passen. Met het juiste retinol serum bereik je gegarandeerd een goed effect. Daarom hebben wij de beste retinol serums voor jou op een rijtje gezet! Let wel op met het gebruik van retinol, want doordat retinol zo krachtig werkt, kan het ook zorgen voor roodheid, schilfers en huidirritatie.

  Retinol serum

  Er zijn ontzettend veel retinol serums op de markt. Wij hebben een lijstje met de beste retinol serums onder elkaar gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met huidtypes, concentratie retinol en aanbevelingen door huidartsen en dermatologen. Wanneer je retinol serum gaat

  Lees meer »
 2. Hoe doorlaatbaar is je huid?

  Hoe doorlaatbaar is je huid?

  De huid vormt de natuurlijke bescherming tussen de omgeving en de rest van het lichaam. De huid heeft een barrièrefunctie en is maar beperkt doorlaatbaar. Welke stoffen van buiten worden door de huid doorgelaten en hoe kan de doorlaatbaarheid van de huid worden vergroot?

  De huid neemt moeilijk stoffen van buitenaf op. Cosmetica kunnen daarom vaak niet waarmaken wat de fabrikant claimt
  Lees meer »