1. Rollator
    Rollator 1 stuks De compacte rollator Vitility is zeer licht van gewicht en eenvoudig in gebruik.
    149,95
    1 stuks

* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

Gewicht

Wil je een rollator gemakkelijk mee kunnen nemen in de auto? Kies dan voor een licht model. Houd ook het maximale gebruiksgewicht in de gaten. Dit is het gewicht van degene die de rollator gebruikt.

Remmen

Let op een soepel en goed functionerende rem, die je zonder al te hard knijpen kunt inschakelen.

Zitting

Wil je af en toe kunnen uitrusten? Kies dan voor een rollator met een zitting – nog fijner is een ergonomisch zitkussen – en een rugleuning.

Ergonomisch verantwoord

Let erop dat de rollator handgrepen heeft die een goede grip en comfort bieden. Het is prettiger voor de handen als de handgrepen zacht zijn.

Parkeerstand

De parkeerrem zorgt ervoor dat je veilig kunt gaan zitten en opstaan.

Wielen

Goede wielen geven voldoende grip en laten geen sporen achter. Voor mensen met artritis zijn er zachtere banden, deze stoten minder. Er zijn ook speciale rollators voor mensen met deze reumatische aandoening. Hiervan kunnen bijvoorbeeld de remmen zonder inspanning worden gebruikt.

Dubbele functie

Er bestaan rollators die gemakkelijk zijn om te bouwen tot rolstoel.

Reflectie

Reflecterende strepen zorgen ervoor dat je in het donker goed zichtbaar bent.

Vering

Met een schokabsoberend veersysteem rijd je toch soepel over onregelmatige oppervlaktes.

Opbergruimte

Er zijn speciale tassen en boodschappennetten te koop voor aan de rollator, maar bij sommige modellen is een tas of opbergmand al inbegrepen.

Dienblad

Er zijn speciale dienbladen met een antislip laag die niet kunnen wegglijden van de rollator. Zo kun je bijvoorbeeld veilig drankjes vervoeren.

Stok- en krukhouder

Dankzij speciale bevestigingsschroeven of een klemsysteem kan een losse stok- en krukhouder eenvoudig aan de meeste rollators worden bevestigd.