Seks na de zwangerschap

De eerste keer seks na de bevalling is voor veel stellen een spannend moment. Vanaf wanneer mag het weer? U leest het hier.

Vanaf wanneer mag er weer gevreeën worden?

Zowel de zwangerschap als de bevalling hebben een grote impact op uw lichaam. Het lichaam moet herstellen van de zwangerschap en bevalling. Om infecties te voorkomen is het belangrijk dat de baarmoedermond gesloten is, eventuele hechtingen goed genezen zijn en er geen bloedverlies meer is. Daarom adviseren de meeste verloskundigen en gynaecologen om de eerste vier tot zes weken na de bevalling geen seks te hebben.

 

Wanneer u er aan toe bent, is heel persoonlijk. Belangrijk is dat u niet overhaast en goed naar uw lichaam luistert. Een zwangerschap en bevalling hebben zowel fysiek als mentaal een enorme impact. Het is dus heel normaal dat u tijd nodig hebt om te herstellen.

Anticonceptie

Het is belangrijk om na te denken over anticonceptie als u niet meteen weer zwanger wilt worden. Klik hier om te lezen over de verschillende mogelijkheden.

Alle producten voor 'Condooms'

Bekijk alle producten >

Vaginale droogheid

Het kan zijn dat u last heeft van vaginale droogheid na de zwangerschap en bevalling. Dit komt door veranderingen in de hormoonhuishouding. Ook tijdens de borstvoedingsperiode kan de vagina minder vochtig zijn. Bij vaginale droogheid kunt u glijmiddel gebruiken om het vrijen makkelijker en prettiger te laten verlopen. U kunt het glijmiddel aanbrengen rondom de opening van de vagina en op de penis. Blijft vrijen ondanks het gebruik van glijmiddel onprettig of zelfs pijnlijk, neem dan contact op met uw huisarts.

 

Als u borstvoeding geeft, kan het gebeuren dat er tijdens seks wat melk uit uw borsten lekt. Tijdens seks komt er net als bij het geven van borstvoeding het hormoon oxytocine vrij waardoor u een toeschietreflex kunt krijgen. Om lekkende borsten tijdens seks zoveel mogelijk te beperken, kunt u voor het vrijen afkolven of uw baby voeden.

Als er melk uit uw borsten lekt, kan het gebruik van zoogkompressen in uw bh prettig zijn.

Alle producten voor 'Zoogkompressen'

Bekijk alle producten >

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van moeder en kind.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (2346)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen