Striae

 1. Huidproblemen door sport

  Huidproblemen door sport

  Sporten of bewegen is een gezonde bezigheid. Door schuring van sportkleding of sportuitrusting, door de inwerking van zweet op de huid of door veelvuldig dezelfde beweging uitvoeren, ontstaan alleen wel soms huidproblemen. Welke huidproblemen er kunnen voorkomen door sporten en wat je er tegen kunt doen lees je hier.

  Acne mechanica

  Wanneer er sprake is van een mechanische belasting van de huid, zoals druk of wrijving door de sportuitrusting, kunnen daardoor puistjes op de drukplekken ontstaan. Dit wordt acne mechanica genoemd. De aandoening komt het meest voor bij sporten waarbij een helm wordt gedragen, zoals bij American football, bij ijshockey en bij keepers bij veldhockey. Ook beschermingskussens die op andere plekken van het lichaam worden gedragen kunnen deze klacht veroorzaken. Het voorkomen van de klachten is mogelijk door een katoenen kledinglaag onder de sportuitrusting te dragen. Een barrière crème kan helpen bij het beschermen van de belaste delen van de huid. Verder moet de afgesloten huid na een training of wedstrijd goed worden gewassen.

  Lees meer »
 2. Wat is striae?

  Wat is striae?

  De meeste mensen zijn niet blij met striae. Helaas zijn ze niet altijd te voorkomen. Wat je zelf kunt doen lees je hier.

  Hoe kun je striae herkennen?

  Striae zijn niet-pijnlijke onderhuidse scheurtjes in het bindweefsel, die ontstaan wanneer iemand erg snel groeit. Striae kunnen bijvoorbeeld ontstaan

  Lees meer »
 3. Slappe huid na de bevalling

  Slappe huid na de bevalling

  Na de bevalling verandert die mooie, trotse en ronde buik in slappe huid. Het buikweefsel heeft onder grote druk gestaan, dus zo raar is zo’n slappe buik niet. Lees in dit artikel wat je eraan kunt doen.

  Na de zwangerschap

  Je helpt de stevigheid van de huid door vanaf de achtste week na de bevalling te starten met massage. Massage stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling van de huid. Het gaat als volgt: smeer de huid in met een anti-striaecrème of –lotion. Trek steeds een stukje buikhuid licht omhoog tussen de duim, wijs- en middelvinger. Rol de huid eventjes heen

  Lees meer »