Tandartsangst

 1. Volwassenen met angst voor de tandarts

  Volwassenen met angst voor de tandarts

  Tandartsangst is een angst die al vele jaren voorkomt. Maar liefst 40 procent van de Nederlandse bevolking geeft aan bang te zijn voor een bezoek aan de tandarts. Dit gaat om een milde vorm van tandartsangst. Extreme tandartsangst komt voor bij zo’n 12 procent van de Nederlandse bevolking. Deze mensen gaan echter nog wel naar de tandarts in tegenstelling tot ongeveer 800.000 Nederlanders bij wie gesproken kan worden over een tandartsfobie. Deze mensen durven in het geheel niet meer naar de tandarts te gaan.

  Circa 800.000 mensen in Nederland hebben een tandartsfobie
  Lees meer »
 2. Angst voor de tandarts

  Angst voor de tandarts

  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 14 procent van de Nederlandse kinderen tussen de vier en elf jaar oud angst heeft voor de tandarts. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een onbegripvolle tandarts, angst voor het onbekende of ouders die bang zijn. De angst kan ook ontstaan na een vervelende of pijnlijke ingreep, zoals het trekken van een kies.

  Angst voor de tandarts voorkomen

  Om een bezoek aan de tandarts prettig te laten verlopen, is het een goed idee je kind hier op jonge leeftijd kennis mee te laten maken. Niet meteen voor een behandeling, maar om te zien wie de tandarts

  Lees meer »