Tennisblessures: de tenniselleboog

Wanneer u tennist kunt u te maken krijgen met een aantal blessures. De tenniselleboog, enkeldistorsie en zweepslag. Hier behandelen we de tenniselleboog.

Sinds het gebruik van computermuizen kennen we de muisarm of RSI, die niet wezenlijk verschillen van de tenniselleboog

Wat is een tenniselleboog?

U heeft vast wel eens gehoord van de tenniselleboog. Dit is een regelmatig voorkomende blessure die niet altijd door het tennissen wordt veroorzaakt. Sinds het gebruik van computermuizen kennen we de muisarm of RSI, die niet wezenlijk verschillen van de tenniselleboog. Dit is een irritatie van de aanhechting van de pees van de strekkers van de pols en duim. Dit geeft pijn bovenop de elleboog wanneer u de onderarm op tafel legt, met de handpalm naar beneden. Het is door de pijn vrijwel niet mogelijk om iets bovenhands te tillen (dit is met de handpalm omlaag iets proberen op te tillen).

Alle producten voor 'Tenniselleboog'

Bekijk alle producten >

Wat kunt u doen aan een tenniselleboog?

Er zijn heel wat therapieën voor de tenniselleboog bedacht. Harde dwarse fricties (dit is erg hard op de zere plek duwen) met allerlei hulpmiddelen, brandnetelzalf, lapjes gekleurde zijde, je kunt het niet bedenken, of het is gedaan. Soms helpen de fricties in combinatie met ultrageluid , soms helpt acupunctuur. Helaas niet altijd. Dit komt, omdat de epicondylitis, zoals de tenniselleboog heet, niet altijd precies dezelfde oorzaak heeft. De naam vindt zijn oorsprong door een verkeerde techniek van de backhand bij het tennissen.

Hulpmiddelen

Allerlei hulpmiddelen om de trillingen van het racket op de elleboog te verminderen hielpen wel iets, maar het aanleren van een juiste techniek is nog het beste. Ook een bandje of zogenaamde tenbow (een soort beugeltje voor de onderarm) geven enige verlichting. Maar de oorzaak kan ook een verkeerd bewegen van de pols zijn, waardoor de spieren overbelast worden. Of van de elleboog. Dan kunnen Mulligan technieken door uw fysiotherapeut voor een beter resultaat zorgen. Soms is een injectie met bijvoorbeeld kenacort door uw arts een goed idee. Hierdoor verdwijnt de pijn en gaat de patiënt gemakkelijker bewegen. Nadeel is dat de pijn na 3 tot 6 maanden terug kan komen. En die injectie kan niet onbeperkt worden herhaald, liever niet vaker dan drie tot vier keer.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen