Tips om het doorslapen van uw baby te bevorderen

Sommige ouders hebben een baby die al binnen drie maanden ’s nachts doorslaapt. Andere ouders hebben aan het eind van het eerste jaar en soms ook nog daarna gebroken nachten. U leest hier de tips om doorslapen te bevorderen.

Tip 1: Zorg voor een comfortabele temperatuur

Een kind dat het te warm of te koud heeft, wordt sneller wakker. Er zijn verschillende slaapzakken te koop; extra dik met lange mouwen voor de koude maanden, dun en mouwloos voor de warmere perioden en alles daar tussenin. Kies een slaapzak die ervoor zorgt dat uw kindje het op dat moment lekker warm heeft, maar niet té. Dit kunt u checken door in het nekje van uw baby te voelen. Als het warm en klam aanvoelt, heeft hij het te warm.

Tip 2: Bedje goed opmaken

Om te voorkomen dat uw kindje onder de lakentjes terechtkomt en wakker wordt, is het belangrijk het bedje kort op te maken. Dit wil zeggen dat u de voeten van de baby vrij dicht bij het voeteneinde van de wieg neerlegt en de dekens laat reiken tot de schoudertjes.

Tip 3: Gedrag

Als u uw baby bij elk huiltje oppakt, went het daar snel aan. Kinderen maken ’s nachts geluid en het is de kunst om niet bij het eerste de beste kreetje te reageren.

De manier waarop de slaap is geregeld in de hersenen, is bij een baby van zes maanden gelijk aan die van een volwassene. In theorie zou een baby van een half jaar dus aangeleerd moeten kunnen worden om ’s nachts door te slapen. De praktijk is meestal anders.

Tip 4: Rijstebloem in de laatste voeding

Flesvoeding is moeilijker te verteren dan borstvoeding en daardoor worden ‘flessenbaby’s’ minder snel wakker ’s nachts. Het kan helpen om, vanaf het moment dat uw kindje vier maanden oud is, door de laatste voeding ongeveer drie eetlepels rijstebloem te doen. Dit vult net wat meer. Als u borstvoeding geeft, kunt u de laatste voeding afkolven en mengen met rijstebloem.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1681)

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen