UV-straling

 1. UV-straling

  UV-straling

  UVA en UVB

  Er zijn twee soorten UV-straling die ons bereiken: UVA en UVB. Vroeger dacht men dat UVA onschadelijk was, maar dat blijkt niet te kloppen. UVA veroudert de huid versneld en leidt in hogere dosis tot zonnebrand en huidkanker. UVB verbrandt de huid en is de belangrijkste veroorzaker van zonnebrand en huidkanker. Het is daarom belangrijk jezelf en jouw kinderen te beschermen tegen de zon.

   

  Zonkracht

  De zonkracht is een maat voor de hoeveelheid UV-straling die het aardoppervlak bereikt. Deze kan variëren tussen 0, geen zonkracht, en 10, zeer sterke zonkracht. De hoeveelheid UV neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Het is afhankelijk van wolken, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. Warmte heeft geen invloed: op een koele, zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Op de site van het KNMI kunt u de actuele zonkracht en de verwachte zonkracht voor de komende dagen vinden. Hiermee zou je kunnen berekenen hoelang je bij een bepaalde zonkracht in de zon kunt zijn voordat jouw huid gaat verbranden. Dit is afhankelijk van je huidtype.

  Lees meer »
 2. Zonneallergie

  Zonneallergie

  Eucerin Allergy Protection Sun Creme-Gel SPF 50* met een lichte textuur biedt een hoge bescherming tegen de zon en een doeltreffende bescherming tegen zonneallergie. De geavanceerde technologie biedt een effectieve bescherming tegen uv-straling en zonneallergie.

  • Niet-vette, waterbestendige crème-gelformule.
  • Beschermt tegen zonneallergie en huidbeschadiging door de zon.
  • Hoge uv-bescherming.
  • Geschikt voor de zeer gevoelige of lichtgevoelige huid.
  • Zonder emulgatoren en parfum.

  * Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing.

  Lees meer »