Veilig in de zon voor kinderen

Wat is er voor een kind fijner dan lekker in de zon buiten spelen of naar het zwembad? Het is nog gezond ook, want de zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, dat is goed voor de botten. Te veel zon is echter niet goed. Niets is zo vervelend als een rood verbrande huid. Elke keer als de huid verbrandt, raken huidcellen beschadigd door de UV-straling.

Gebruik voor kinderen een zonnecrème met minimaal beschermingsfactor 30!

UV-Straling

Bij kinderen komt beschadiging door UV-straling hard aan, want hun huidcellen zijn kwetsbaar. Bovendien zijn kinderen in de groei: de celdeling gaat zo snel dat er soms te weinig tijd is om alle beschadigde huidcellen te herstellen voordat ze zich weer gaan delen. In die cellen ontstaan dan als het ware littekens, die kinderen hun leven lang meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien, want die beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer van die littekens, hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming zo belangrijk, zéker voor kinderen.

Smeren voor kinderen

Extra zonbescherming is belangrijk voor kinderen; op vakantie, maar ook bij mooi weer thuis in de tuin of op school. Hiermee kan (latere) ellende worden voorkomen. Houd kinderen tussen twaalf en drie uur ’s middags zoveel mogelijk uit de zon. Gebruik een zonnecrème met minimaal beschermingsfactor 30. Een kind kan maximaal drie uur in de zon met een hoge beschermingsfactor. Probeer dit echter te beperken en laat kinderen op zonnige dagen zoveel mogelijk in de schaduw spelen. Overigens is het ook dan belangrijk om ze in te smeren. Let erop dat gevoelige zones zoals neus, oren, nek, voeten extra goed worden ingesmeerd.

Goede zonnebril

Kleding biedt de beste bescherming tegen de zon. Bescherm het hoofd met een petje of hoedje, en denk ook aan de ogen. De ogen van kinderen zijn erg gevoelig voor UV-stralen. Er zijn speciale kinderzonnebrillen te koop die schadelijke stralen weren. Goedkope kinderzonnebrillen zijn niet geschikt. Deze zorgen er alleen maar voor dat de pupillen wijder open gaan staan, waardoor de zon nog meer schade kan aanrichten. Een pet met een flinke klep houdt de ogen ook uit de zon. Gaat u met de auto op vakantie? Zorg dan voor zonnewering op de ramen, waardoor het op de achterbank niet te warm wordt.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1380)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen