Veiligheid van kleine kinderen in en om het huis

Er gebeuren helaas nog veel ongelukken met kleine kinderen in en om het huis. De beste manier om uit te zoeken of uw huis dreumesproof is, is om zelf op handen en voeten rond te kruipen en te kijken naar de dingen die gevaarlijk kunnen zijn.

Kleine kinderen zijn nieuwsgierig

Kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig en zien de kleinste dingen die u misschien niet zo snel opvallen. De meest voorkomende ongelukken zijn van de commode vallen, de trap en ook komen vergiftigingen vaak voor. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u kind op onderzoek uit kan, dat is de beste manier om te leren.

Tip

Richt een aantal plekken in waar kinderen juist wel van alles mogen pakken, bijvoorbeeld een kist met boekjes en speelgoed. Maar ook een keukenkastje waar alleen maar plastic bakjes en handdoeken in zitten. Zo kan uw kind toch zijn grenzen verkennen en zich ontwikkelen.

Veiligheid in de woonkamer

Zorg dat er voldoende loop- en kruipruimte is en dat er niet overal speeltjes of snoeren door de kamer slingeren. In zijn enthousiasme kan een kind er gemakkelijk over struikelen. Dat geldt natuurlijk ook voor u als u uw kind op de arm hebt. Laat de trap niet vol met spullen staan, zodat u veilig met uw kind naar boven en beneden kunt zonder ergens over te struikelen. Sluit het traphekje altijd, ook ’s avonds. Als uw kind uit bed komt, kan het in ieder geval niet van de trap vallen. Stopcontacten zijn erg spannend voor kleine kinderen. Bovendien kan een kind er vaak gemakkelijk bij. Met een afdekplaatje of speciale wandcontactdoos voorkomt u dat uw kind onder stroom komt te staan.

Alle producten voor 'Stopcontactbeveiliging'

Bekijk alle producten >

Veiligheid in de keuken

Voor het fornuis zijn er speciale rekjes te koop. Zorg er in ieder geval voor dat uw kind nooit in de buurt is op het moment dat u aan het koken bent. Hebt u iets op het fornuis staan, en moet u even weg? Zorg dan dat stelen en handvatten van pannen niet door uw kind gepakt kunnen worden. Beveilig de onderste keukenkastjes met speciale klemmen. Zo kunt u gevaarlijke spullen zoals schoonmaakmiddelen veilig opbergen.

Alle producten voor 'Kinderbeveiliging voor kasten'

Bekijk alle producten >

Veiligheid in de badkamer

Blijf altijd in de buurt bij uw kind als het in bad zit. Jonge kinderen kunnen al verdrinken in een klein laagje water. Bijvoorbeeld doordat ze tijdens het spelen uitglijden. Zet uw kind pas in het bad nadat u het bad heeft gevuld. Zo heeft u meer controle over de temperatuur van het water. Gebruik het liefst een thermostaatkraan. Het water wordt dan niet warmer dan de ingestelde temperatuur. Gebruik antislipmatjes in de douche en in het bad. Gebruik geen glazen flessen met bijvoorbeeld badschuim of aftershave in de buurt van uw kind. Als ze breken kan uw kind de inhoud in de oogjes krijgen of het kind kan er van drinken. Ook een handig product is de badkraanbuffer.

Alle producten voor 'Antislip voor kinderen'

Bekijk alle producten >

Veiligheid in de tuin

Zet uw tuin af met een omheining, bijvoorbeeld een hek of haag. Een vijver heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Bouw hem tijdelijk om tot zandbak of zet er een echt goede omheining omheen. Zorg voor zachte tegels onder een speeltoestel zoals een glijbaan of een klimrek. Dat voorkomt dat uw kind te hard valt. Ga na of er giftige of gevaarlijke planten en struiken in de tuin staan, met doorns bijvoorbeeld. Verwijder deze planten en struiken zoveel mogelijk en zorg er anders voor dat ze buiten bereik van uw kind staan.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen