Vergoeding van uw medicijnen

Soms wordt een medicijn vergoed, terwijl u een andere keer moet bijbetalen of alles zelf moet betalen. Ook kan het voorkomen dat u de ene keer meer betaalt dan de andere keer. Hoe zit het precies met de vergoeding van medicijnen?

Worden mijn medicijnen vergoed?

Medicijnen die in het basispakket van uw zorgverzekering zitten, krijgt u vergoed van uw zorgverzekeraar. Op de website medicijnkosten.nl ziet u welke medicijnen in het basispakket zitten. Wat uw medicijnen u daadwerkelijk kosten, hangt af van:

 * uw eigen risico. De eerste €385 aan zorgkosten betaalt u zelf. Dat is wettelijk bepaald.

 * een eventuele eigen bijdrage, omdat de prijs van uw medicijn hoger is dan de vastgestelde maximale vergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld voor Concerta® en Strattera®, veelgebruikt bij behandeling van ADHD.

 * de afspraken tussen uw apotheek en uw zorgverzekeraar over vergoeding.

 

Waarom betaal ik soms een andere prijs voor mijn medicijn?

De prijs van uw medicijn is opgebouwd uit de inkoopprijs van het medicijn en een vergoeding voor het werk dat uw apotheek verricht. Deze vergoeding is een vast bedrag afhankelijk van het soort werkzaamheden van de apotheek. Het afleveren van een medicijnen vraagt de ene keer meer tijd en aandacht dan de andere keer. Zo is het tarief voor een herhaalrecept lager dan het tarief voor een eerste uitgifte. Bij een eerste uitgifte vinden meer controles, uitleg en eventueel een instructie en overleg plaats. Haalt u ‘s avonds, ’s nachts of in het weekend medicijnen bij de apotheek? Dan betaalt u meer dan overdag, omdat de dienstapotheek hogere kosten heeft.

In uw apotheek is een actuele tarievenlijst beschikbaarTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen