Verkoudheid voorkomen

Bij een verkoudheid zijn de luchtwegen besmet met een virus. Helemaal te voorkomen is verkoudheid meestal niet. Maar u kunt wel proberen het risico erop te beperken. Hoe? Dat leest u hier.

Hygiƫne

  • Gebruik bij voorkeur papieren zakdoeken of tissues en gooi deze na gebruik weg. Gebruikte zakdoeken besmetten namelijk de handen als ze opnieuw worden gebruikt.
  • Maak voorwerpen die door iedereen in huis veel worden aangeraakt, zoals deurklinken, vaak schoon. Dit geldt ook voor speelgoed van verkouden kinderen.
  • Was beddengoed op 60 °C.
  • Was de handen regelmatig.
  • Ventileer woon- en slaapruimten door het raam op een kier te laten staan en zet ventilatieroosters iets open.

Goede nachtrust

Uit onderzoek blijkt dat mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen drie keer meer kans hebben om ziek te worden dan degenen die minimaal acht uur in dromenland doorbrengen. Zorg dus dat u voldoende nachtrust krijgt!

Veel water drinken

Drink minimaal anderhalve liter water per dag. Dit houdt het immuunsysteem in een goede conditie en voorkomt uitdroging van de slijmvliezen. Deze zijn belangrijk bij het tegenhouden van verkoudheidsvirussen.

Vitamines

Een goede conditie en weerstand verkleinen de kans op een verkoudheid, Deze krijgt u door minstens een half uur per dag te bewegen, gezond en regelmatig te eten. Vitamines zorgen voor een goede weerstand. Als het niet lukt om er voldoende van binnen te krijgen, kunt u kiezen voor een multivitamine.

Alle producten voor 'Griep & Verkoudheid'


Bekijk producten (234)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen