Verstopte neus

 1. Neussprayverslaving, hoe kom ik er vanaf?

  Neussprayverslaving, hoe kom ik er vanaf?

  Een verstopte neus is een vervelend gevoel. Om weer te kunnen ademen grijpen veel mensen naar de vrij verkrijgbare neussprays met xylometazoline (merknaam Otrivin) of het in Nederland minder bekende oxymetazoline (Vicks sinex) of tramazoline (Bisolnasal). Deze medicijnen doen de gezwollen slijmvliezen in de neus weer slinken. Maar pas op; je kunt er verslaafd aan raken!

  Lees meer »
 2. Verstopte neus

  Verstopte neus

  Als slijmvlies in de neus geïnfecteerd raakt, verwijden de bloedvaatjes in de neus zich. Gevolg: een verstopte neus. Bijzonder lastig, want met een flink verstopte neus lukt het niet om goed in te ademen door de neus.

  Wat te doen bij een verstopte neus?

  Door de keel gaan ademen kan natuurlijk ook, maar zo wordt de

  Lees meer »
 3. Astma en een slechte nachtrust

  Astma en een slechte nachtrust

  Veel mensen met astma hebben last van slaapproblemen. Waarom heeft iemand met astma meer kans om slecht te slapen? Wat is er te doen tegen een verstopte neus ’s nachts en slaapapneu?

  Slaapproblemen en astma

  Bijna de helft van de mensen met astma heeft last van slaapproblemen. Dit is 10% meer dan bij mensen zónder astma. Slapeloosheid kan een negatieve invloed hebben op bijvoorbeeld concentratievermogen, humeur en gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met astma vooral ’s nachts last hebben van hun astma. Nog onduidelijk is hoe dat kan. Mogelijk zijn ’s nachts meer afweerstoffen actief in de longen, waardoor je meer klachten krijgt.

  Lees meer »