Een vette of onzuivere huid bij volwassenen

Een vette of onzuivere huid, wordt vaak geassocieerd met de pubertijd. Ten onrechte, want dit huidtype komt ook vaak voor bij volwassenen. Wat is de beste verzorging voor dit huidtype?

Wat voor huidverzorgingsproducten bij een vette of onzuivere huid?

Bij een vette of onzuivere huid is het van belang om de talgproductie niet van streek te brengen door huidverzorgingsproducten.

  • Kies voor milde producten, gericht op de vette of onzuivere huid zoals een reinigingslotion en een gel crème die de talgproductie niet verstoren.
  • Luchtige texturen met eventueel een matterende werking zijn een goede keuze en dat geldt bij vrouwen ook wanneer het op make-up aankomt.
  • Kies voor een olie-vrije foundation om glimmen of uitlopen te voorkomen.
  • Er zijn ook speciale ‘blotting papers’ of matterende poeders verkrijgbaar, waarmee u de vette huid gedurende de dag af en toe kan matteren.

Wat is een vette of onzuivere huid?

Wanneer de talgklieren in de huid meer talg dan gemiddeld produceren, vormt zich samen met zweet en lipiden van de bovenste huidlaag een glimmend, olieachtig laagje op de huid. Uw huidtype kan vet zijn zonder onzuiver te zijn, maar vaak gaan deze twee huidcondities samen. Bij een onzuivere huid vormen zich ontstekingen in de talgklieren waardoor puistjes of mee-eters ontstaan. Indien de huid veel talg aanmaakt en ook overmatig actieve zweetkliertjes bevat, ontstaat een vette huid.

Hoe werkt de talgproductie?

De talgproductie start al voor de geboorte en wordt het meest actief in de vruchtbare periode. Tijdens de pubertijd ligt de talgproductie ineens erg hoog, daarna zal de talgproductie tijdens de rest van de vruchtbare periode op een relatief hoog niveau blijven.

Bij vrouwen neemt de talgproductie tussen het veertigste en vijftigste levensjaar vrij plotseling af door de menopauze. Bij mannen daalt de talgproductie geleidelijk met de jaren.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen