Voedselallergie bij baby's

Een voedselallergie komt vaak voor in het eerste levensjaar. Het maagdarmkanaal is dan nog niet helemaal volgroeid. De openingen in de darmwand zijn nog vrij groot, waardoor grotere stukken eiwitten makkelijk de darmwand kunnen passeren naar het bloed. Hierdoor kan gemakkelijker voedselallergie ontstaan.

Heeft mijn baby een voedselallergie?

Meer dan 30 procent van de ouders denkt dat hun kindje last heeft van koemelkallergie. Toch komt koemelkallergie maar bij ongeveer twee procent van de kinderen voor. Heeft uw baby meerdere, steeds dezelfde klachten? Komt allergie in de directe familie voor? Dan zou het kunnen dat uw kindje een voedselallergie heeft. Overleg dit met de (consultatiebureau)arts.

Meest voorkomende voedselallergieën bij baby’s

Koemelkallergie en kippenei-allergie zijn de meest voorkomende allergieën in het eerste jaar. Dit komt doordat koemelk in flesvoeding een groot deel van de totale voeding uitmaakt. Meestal groeien kleine kinderen hier snel overheen. Als bij een bloedtest geen antistoffen tegen koemelkeiwit worden gevonden, dan zijn de problemen meestal na een jaar voorbij. Als er wel antistoffen worden gevonden, kan dit langer duren. Allergie voor pinda, noten en vis zijn in het algemeen blijvend.

Speciale flesvoeding

Wat uw kindje wel en niet mag eten, hangt af van welke allergie het heeft. De voedingsmiddelen waar het allergisch voor is, laat u uiteraard staan. Als u borstvoeding geeft, neemt u deze producten zélf niet meer. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven.

Baby’s met een koemelkallergie die flesvoeding krijgen, kunnen worden gevoed met flesvoeding op basis van een hydrolysaat. In deze zogenaamde gehydrolyseerde voeding zijn de koemelkeiwitten ‘in stukjes geknipt’, waardoor er geen allergische reactie meer plaatsvindt. Als u uw kindje borstvoeding geeft, kunt u het beste alle melkproducten uit uw voeding weglaten. Overleg met een arts of diëtist hoe u uw eigen voeding het beste kunt aanpassen.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1348)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen