Voedselveiligheid

  1. Veilig eten en drinken op reis

    Veilig eten en drinken op reis

    Met een aantal voorzorgsmaatregelen kun je de kans op maag- en darmklachten op reis flink verkleinen. En als je toch last krijgt, kun je er met de juiste aanpak redelijk snel weer vanaf zijn. Hoe je veilig eet en drinkt op reis lees je hier.

    Schoonhouden

    Was je handen na elk toiletbezoek en elke keer na het verschonen

    Lees meer »
  2. Hygiëne op reis

    Hygiëne op reis

    Op reis is het van belang op de hygiëne te letten zodat je niet ziek wordt. Vooral in tropische landen is extra zorgvuldigheid van belang. Daar zijn voorzieningen als schoon, stromend water of schone toiletten niet altijd aanwezig. Gelukkig zijn er handige producten op de markt die het risico van ziek worden kunnen beperken.

    Persoonlijke hygiëne op reis

    Persoonlijke hygiëne heeft betrekking op jezelf. Het belangrijkste advies is om je handen te wassen na elk toiletbezoek, voordat je eten bereidt of gaat eten. Op Leef.nl vind je handige producten voor op reis zoals desinfecterende handgels , zepen en body-sprays, makkelijk mee te nemen zeepblaadjes, plaszakken voor wanneer er geen toilet beschikbaar is, wc-bril dekjes en hygiënische reinigingsdoekjes.

    Waterhygiëne op reis

    Drinkwater is in het buitenland vaak minder betrouwbaar dan je in Nederland gewend bent. Vaak is dit dan ook de oorzaak van diarree. Het beste is mineraalwater in flessen te kopen en te drinken. Let erop dat de flessen geseald zijn. Andere methoden om veilig water te verkrijgen zijn het water te koken, te zuiveren met een speciaal desinfectiemiddel (Hadex®) of te filteren met een microfilter. Het microfilter verwijdert niet de virussen. Om deze reden wordt microfiltratie

    Lees meer »
  3. Een voedselvergiftiging

    Een voedselvergiftiging

    Krijg je na het eten last van buikpijn, misselijkheid of diarree? Wellicht is hier sprake van een voedselvergiftiging.

    Wat is voedselvergiftiging?

    Bij voedselvergiftiging wordt iemand ziek door het eten van bedorven of besmet voedsel. Officieel wordt er hierbij
    Lees meer »
  4. Met een kind op reis: veilig eten en drinken

    Met een kind op reis: veilig eten en drinken

    Volwassenen vinden het vaak leuk om een andere keuken te proberen op vakantie. Voor kinderen geldt dat niet altijd. Bovendien moet je in het buitenland soms extra goed letten op de voedselveiligheid.

    Eten in het buitenland

    Onder het mom van ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’ kan

    Lees meer »
  5. Zwanger en op reis: wat kan ik eten?

    Zwanger en op reis: wat kan ik eten?

    Als je zwanger bent, is het belangrijk om op eten en drinken te letten. Daarmee blijft jouw lichaam gezond. Dat is goed voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje.

    Natuurlijk hoort lekker eten op vakantie erbij, maar dit kun je beter niet nemen:

    • rauw vlees (zoals tartaar en carpaccio);
    • rauwe vleeswaren (zoals chorizo, rauwe ham, salami en cervelaat);
    • voorverpakte, gerookte, kant-en-klare vis uit de koeling;
    • rauwe schaal- en schelpdieren (zoals mosselen, oesters);
    • roofvissen (zoals zwaardvis, tonijn, haai);
    • zachte (buitenlandse) kaas die is
    Lees meer »